„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.2 °C
apmācies

Izgaršo Latvijas pārtikas uzņēmumu piedāvājumu izstādē Riga Food 2014

 

 

Jau rīt tiks atklāta starptautiskā pārtikas izstāde „Riga food 2014”, kurā varēsiet iepazīties ar Latvijas pārtikas uzņēmumu sniegumu īpaši plaši pārstāvētajā nacionālajā kopstendā. Draudzīgā kopstendā tiks pārstāvēti saldumi, garšvielas, ievārījumi, sulas, konservi, gaļas izstrādājumi, siers, kafija, skābi kāposti un citi gardumi. Kopstendu organizē Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūta Lauku vides attīstības nodaļa Starptautiskā pārtikas izstāžu projekta ietvaros, kur uzņēmumi var saņemt 50% līdzfinansējumu.

 „Riga Food 2014” norisināsies no 4. līdz 7.septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, Rīgā, Ķīpsalas ielā 8.

18 uzņēmumi no Latvijas pārstāvēs kopstendu: SIA Skrīveru saldumi; SIA Dimdiņi; SIA Kronis; SIA Baltic Wild; SIA Mosenc; SIA Puratos Latvia; Z/s Vecsiljāņi; SIA Anatols; SIA Valežs; SIA Lat Eko Food; SIA Aloja Starkelsen; SIA Siera ražotne; SIA Saldus Pārtikas Kombināts; SIA Felici; SIA Vladas SP; SIA Daugulis & Partneri; SIA Kurzemes Gaļsaimnieks; SIA Milda KM.

 

Šogad uzņēmumi ir gatavi sagaidīt apmeklētājus ar savu jauno produktu degustācijām un dažādiem nelieliem konkursiem. Ikkatrs apmeklētājs varēs atrast ko savai gaumei un patikai. Skrīveru Saldumi ražo īstās tradicionālās konfektes „Skrīveru Gotiņa” un dažādus citus saldumus zem zīmola „Aspasia”, kuru moto ir „Apvieno veselīgo un saldo”. Izstādes laikā prezentēs jauno, inovatīvo produktu „Marcipāns zemeņu šokolādē”.

Par pašiem mazākajiem izstādes apmeklētajiem parūpēsies “Rūdolfs” gardais mammas biezenis, kas ražo augstas kvalitātes, ekoloģiski tīrus, ģeogrāfiskajai videi atbilstošu un veselīgu pārtiku bērniem no sešu mēnešu vecuma. Biezenīšu ražošanā tiek izmantotas tikai Latvijas bioloģiskās lauksaimniecības izejvielas. „Riga Food” izstādes ietvaros apmeklētāji un dalībnieki tiks iepazīstināti gan ar dažādiem augļu un dārzeņu biezeņiem, gan uzņēmuma tuvākajiem nākotnes plāniem.

Apmeklētājiem, kurus vilina labas kafijas aromāts, jādodas uz SIA „Mosenc” stendu, kas izstādē piedalīsies ar grauzdētas kafijas pupiņām „Gold bean”, „Daore”, maltu kafiju „Gold bean” un atbilstošiem našķiem pie kafijas- žāvētiem augļiem kakao glazūrā (apelsīnu gabaliņi, citronu gabaliņi, dateles, plūmes, banāni, aprikozes un ingvers) un dražē šokolādē (grauzdētas mandeles, grauzdēti zemesrieksti, rozīnes un kafija).

Siera gardēžus izstādē sagaidīs gan gardais „Ievas siers”, gan „Siera ražotnes” Zaļais siers, kura viena no sastāvdaļām – sierāboliņš – tiek audzēts pašu saimniecībā. Interesenti varēs pagaršot arī citus ražotnē tapušos beramos sierus – sieru „Ķiplociņš” un sieru ar garšaugiem, veselīgo biezpiena uzkodu – knapsieriņus un Zelta jeb ghi (kausēto) sviestu, kā arī 13 veidu „Mājas makaronu”- ar garšaugiem, ar sierāboliņu, ar dillēm, ar kariju u.c.).

Par „Nevaldāmi labu garšu no Latvijas mežiem!” rūpēsies SIA „Baltic Wild”, kas ir lielākais medījumu gaļas iepircējs un ražotājs Baltijā, nodrošinot dabīgus, veselīgus, enerģētiski pilnvērtīgus un ekoloģiski tīrus medījumu gaļas produktus. Atnāciet pagaršot medījumu gaļas konservus - alnis, briedis, mežacūka, stirna, auksti kūpinātas desas (alnis, briedis, mežacūka), auksti kūpinātu gaļu (mežacūka, briedis), meža gaļas frikadeles un pastētes, kuras sniegs jums neaizmirstamu garšas piedzīvojumu.

Ievārījumu un ne tikai cienītājiem jādodas uz stendu „Puratos Latvia”, kas organizēs jaunu produktu degustācijas sulām, tomātu mērcēm un ievārījumiem.

Pēc vitamīniem jāvēršas pie SIA „Vladas SP” un jānobauda dzērvenes pūdercukurā, savukārt pēc veselīgas un pareizi sabalansētas ēdienreizes jāgriežas pie SIA „Felici” ražotajiem „Graci” musli.

 

Otrā hallē savos mazo ražotāju kopstendos plaši pārstāvēti tiks novadi- Latgale, Vidzeme, Kurzeme un Zemgale. Šeit apmeklētāji varēs nobaudīt katra reģiona unikālos produktus- sklandraušus, īpašo speķi no Latgales, vīnus no Latvijas vīna kalniem un pat strausa gaļu, kas gatavota latviešu manierē. Visos stendos savai gaumei varēs atrast izstrādājumus no Latvijas medus, gaļas, piena, zivju, kulinārijas, maizes, ārstniecisko augu, augļu un dārzeņu produktiem. Stendus bagātinās novadu amatnieku darinājumi, kurus iegādājoties, ikdienas darbi mājās kļūs tīkamāki.

Plašāka informācija par notiekošo izstādē: www.rigafood.lv.

Sīkāku informāciju, aprakstus un kontaktus atradīsiet klāt pievienotajā bukletā „Riga Food 2014 Latvijas ražotāji”.

 

 

Informāciju sagatavoja Andra Ūdre

LVAEI LVAN

Starptautiskais pārtikas izstāžu projekts

Sabiedrisko attiecību vadītāja