„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+1.4 °C
neliels sniegs

Rēzeknes Augstskola uzsāk īstenot jaunu studiju programmu

 

Kā norāda studiju programmas direktore Rita Orska, programma ir unikāla, jo dod iespēju iepazīt Lietuvas un Latvijas sociālās labklājības sistēmas, labāko sociālā darba organizācijas pieredzi Latgales reģionā un Šauļu apriņķī un, sekmīgi izpildot programmas prasības, tiek iegūti divi diplomi, kas ļauj meklēt darbu specialitātē Latvijā, Lietuvā un citās ES valstīs.

           Četros studiju gados varēs apgūt studiju kursus socioloģijā, sociālā darba tehnoloģijās un metodēs, psiholoģijā un psihoterapijā, uzņēmējdarbībā u.c.

Interesentiem, kuri vēlas uzsākt studijas, ir jābūt ar pabeigtu vidējo izglītību.

Latgales plānošanas reģiona politikas plānošanas dokumentu apkopojums sociālās iekļaušanas un sociālo pakalpojumu cilvēkiem ar invaliditāti jomā jebLatgales programma 2010 – 2017 ir dokuments, kas nosaka Latgales attīstības virzienus sociālajā jomā. Programmas rezultātā tiek izveidoti kvalitatīvipakalpojumi konkrētām klientu grupām un, pašvaldībām sadarbojoties, nodrošināta sociālā atbalsta pasākumu pieejamība, uzlabota sociālā atbalsta pasākumu kvalitāte reģionā, izstrādāti un ieviesti jauni sociālie pakalpojumi, kuru realizācijai nepieciešami jauni kvalificēti speciālisti.

Lielajās pilsētās un novadu centros sociālo darbinieku pienākumi vismaz daļēji ir nodalīti, toties pagastos pamatā ir viens sociālais darbinieks, kura funkcijās ietilpst viss: organizēt sociālo palīdzību, strādāt ar sociālajiem gadījumiem, zināt, kas notiek ar kādu senioru viņā pagasta nostūrī, motivēt pārmaiņām nupat no cietuma iznākušo utt. Nevienā normatīvā, nevienā standartā nav noteikts, ka sociālais darbs lauku kopienā tomēr ir kaut kas īpašs un ka no viena cilvēka nevar prasīt visas sociālā darba specializācijas vienlīdz augstā profesionālā līmenī.

Sagatavotie kvalificētie sociālā darba speciālisti palīdzēs īstenot abu pušu attīstības stratēģiju prioritāros mērķus, Lietuvas un Latvijas reģionos attīstot kvalitatīvu sociālo pakalpojumu pieejamību.

 

RA Sabiedrisko attiecību nodaļa