„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.2 °C
apmācies

Daugavpils novada dienā iepazīstinās ar pagastiem

20.septembrī Daugavpils novada dienās, kas tradicionāli notiks Daugavpilī Rīgas ielā, Vienības laukumā un mazākajās ielās, Daugavpils novada pašvaldība aizsāk jaunu tradīciju -- pagastu popularizēšanu. Uz lielās skatuves koncertēs viesu kolektīvi no Baltkrievijas, Polijas un dažādiem Latvijas novadiem.

Svētki sāksies ar Demenes, Kalkūnes, Medumu un Sventes pagasta dižošanos un kolektīvu koncertu (plkst.10.00). Pagastiem būs veltīta arī fotoizstāde.

Pēc tam koncertēšanas stafeti pārņems Šarkovščinas rajona kultūras centra (Baltkrievija) estrādes dziesmu paraugkolektīvs „Mazā feja” un vokālā grupa „Rezonanse” (plkst.11.15). Koncertēs arī folkgrupa „Māsas Dimantas” (plkst.11.45), Daugavpils Baltkrievu kultūras centra un kultūrizglītības biedrības ‘Uzdim” deju ansamblis „Ļenok” un vokālais ansamblis „Kupaļinka” (12.30), Lomžas reģionālā kultūras centra (Polija) kolektīvi (plkst.12.50) un Viļāņu KN kapela „Bumburneicys” (plkst.13.15).

No plkst.10.00 līdz 14.00 Rīgas iela būs pārvērtusies par gadatirgus ielu, kur varēs nopirkt dažādus lauku labumus. Bet no plkst.11.00 līdz 13.00 Lauku gardumu ielā, uzrādot 3 talonus, nopelnītus par katru gadatirgū iztērēto eiro, varēs nogaršot zupas, putras, pankūkas, ko būs sarūpējušas pagastu pārvaldes. Savu produkciju tirgos arī mazpulcēni.

Visus dienu Vienības laukumā notiks sporta aktivitātes, savukārt parkā darbosies rotu, tekstila un koka rotaļlietu, stikla un seju apgleznošanas, metāla un stikla gravēšanas, origami darbnīcas,, Latgales Zoodārza dzīvnieku izstāde, „Zaļā laboratorija”.

Novada dienu laikā būs iespēja ar atlaidi abonēt avīzes „Latgales Laiks” un „Reklāma Piektdienās” . Izmantojiet šo izdevību!

Daugavpils novada diena ilgs līdz plkst.14.00.