„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+2.3 °C
nedaudz mākoņains

Podjavu saime aicina spēlēt airsoftu

Krāslavā šovasar pirmo sezonu uzsāka jauns atpūtas un izklaides veids – airsofts. Tā iniciatori ir kuplā Podjavu ģimene, kas vispirms pati apguvusi aizraujošo spēli, bet tagad to piedāvā arī citiem.

Astoņu bērnu ģimenes galva Jevgeņijs stāsta, ka jau gadus desmit neizmantotas stāv viņa vecvecāku lauku mājas, kur viņš tikai vasarās izpļaujot zāli, tāpēc likuši prātus kopā un nolēmuši veidot atraktīvu atpūtas vietu, kādas Krāslavas apkaimē vēl nav. Sākotnēji bijusi doma par peintbolu, taču šī izklaide esot diezgan sāpīga, tāpēc meklējuši ko līdzīgu, un vecākais dēls Pāvels uzgājis internetā informāciju par airsoftu. Gan viena, gan otra spēle esot sava veida kariņš, taču airsofts balstoties uz godīguma principu, kas ģimenei ļoti paticis.

Jevgeņijs sapircis nepieciešamo aprīkojumu un ekipējumu, bet Pāvels apguvis spēles noteikumus un esot galvenais instruktors. Sākumā sarīkojuši sacensības savu draugu lokā, bet tagad aicina uz improvizēto kaujas lauku arī citus, kam šādas izklaides iet pie sirds. Jevgeņijs piebilst, ka pagaidām ar ekipējumu varot nodrošināt desmit cilvēkus, taču lielākas kompānijas var braukt arī ar savu aprīkojumu. Spēlē piedalīties var no 15 gadu vecuma, vienīgi līdz 18 gadiem jauniešiem ir vajadzīga vecāku rakstiska atļauja.

Visu rakstu lasiet 12.septembra numurā.