„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.8 °C
apmācies

Rīgas ielas svētki – jaukas tradīcijas sākums

13.septembrī Daugavpilī pirmo reizi notika Rīgas ielas svētki. Tie tika organizēti III starptautiskā mūzikas un mākslas festivāla „ReStArt” ietvaros un bija saistīti ar Rīgu – Eiropas kultūras galvaspilsētu 2014. gadā.

Rīgas ielas svētki notika visās pilsētās, kur ir iela ar šādu nosaukumu. Daugavpils cietoksnī pašreizējo Aleksandra ielu divdesmitā gadsimta piecdesmitajos gados sauca par Rīgas ielu. Visi, kas gribēja uzzināt Rīgas ielas vēsturi, sestdien devās aizraujošā ekskursijā. Noskaņojumu uzlaboja arī lieliskais laiks. Ekskursijā no stacijas līdz dambim noklausīties interesanto stāstījumu par pirmo gājēju ielu Latvijā atnāca vairāk nekā 130 daugavpilieši, daudzi pievienojās pa ceļam. Ekskursijas vadītājas, Daugavpils novadpētniecības un mākslas muzeja speciālistes Gaļina Verjovočņikova un Juzefa Unzule stāstīja par katru māju, tās pagātni un tagadni,

Vakarā par svētku galvenajiem varoņiem kļuva lielā gliemeža skulptūra, kā arī dzīvās skulptūras. Mākslinieka Oļega Marinohas apgleznotais milzīgais rozā gliemezis uz Daugavpili tika atvests no Rīgas.

Visu rakstu lasiet 16.septembra numurā.