„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.7 °C
apmācies

Pašvaldības lūdz atjaunot atskurbtuves

17.septembrī Latgali darba vizītē apmeklēja Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis un Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis, kuri Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldē tikās ar reģiona pārvaldes un Daugavpils policijas iecirkņa vadību, kā arī ar vietējo pašvaldību vadītājiem.

Iekšlietu ministrs atzina, ka vizītes galvenais mērķis ir saistīts ar policijas reģionālo pārvalžu izveides piekto gadadienu, tāpēc šoreiz abi ar Valsts policijas priekšnieku vēlējās pateikties darbiniekiem par darbu, kā arī izrunāt aktuālos jautājumus. R.Kozlovskis uzsvēra, ka piecu gadu laikā kopš Valsts policijas reorganizācijas tās darbs ir krietni uzlabojies, par ko liecina sasniegtie rezultāti. Jo īpaši viņš izcēla Latgales reģionālās pārvaldes darbu un atzina, ka Latgalē nav problēmu ar policijas komplektāciju, kas ir izteiktāka citos reģionos.

Daugavpils novada domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska aktualizēja jautājumu par nepieciešamību atjaunot kādreiz likvidētās atskurbtuves, jo pašlaik dzērāji nonāk detoksikācijas palātā, kuras dārgās izmaksas (33 eiro diennaktī) pašvaldībai jāsedz no sava budžeta. Šogad pašvaldībai nācies ieguldīt novada dzērājos jau pāri 10 000 eiro, jo mēnesī šajā palātā nonāk ap 30 novada iedzīvotājiem.

Visu rakstu lasiet 19.septembra numurā.