„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Tiks sniegts atbalsts kūtsmēslu krātuvju būvniecībai

Lauku atbalsta dienests (LAD) informē, ka tiks sniegts atbalsts jaunu kūtsmēslu krātuvju būvniecībai, esošo kūtsmēslu krātuvju rekonstrukcijai, nepieciešamo būvmateriālu un stacionāro iekārtu iegādei. Pasākuma mērķis ir modernizēt lauksaimniecības uzņēmumus, lai uzlabotu to ekonomiskās darbības rādītājus un konkurētspēju.

Sešpadsmitās kārtas projektu iesniegumu pieņemšana Lauku attīstības programmas pasākumam „Lauku saimniecību modernizācija” lauku saimniecībām notiks no 2014.gada 17.oktobra līdz 2014.gada 19.novembrim. Kopējais publiskais finansējums pasākumam ir 2 000 000 EUR, projektu īstenošanas vieta - visa Latvijas teritorija. Iesniegto projektu īstenošanas beigu datums ir 2015.gada 1.jūlijs.

Maksimālās attiecināmās izmaksas publiskā finansējuma aprēķināšanai lagūnu būvniecības projektiem tiek noteiktas 30 EUR/m³, virszemes metāla konstrukciju krātuvēm 40 EUR/m3 un betonētajām kūtsmēslu krātuvēm maksimālās attiecināmās izmaksas publiskā finansējuma aprēķināšanai ir noteiktas 49,80 EUR/m³.

Plašāka informācija par atbalsta pretendentiem, atbalsta intensitāti un citiem jautājumiem, kā arī projekta iesnieguma veidlapa un metodiskie norādījumi tās aizpildīšanai ir atrodami LAD mājas lapā. Projekti tiks īstenoti Eiropas Savienības Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) un Lauku attīstības programmas (LAP) pasākuma ietvaros.

Projektu iesniegumi jāiesniedz LAD reģionālajās lauksaimniecības pārvaldēs vai LAD Centrālajā aparātā Zemkopības ministrijas Klientu apkalpošanas centrā, Rīgā, Republikas laukumā 2, 2.stāva foajē (tālr. 67095000, 67027804).