„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.9 °C
nedaudz mākoņains

Daugavpils lēnītēm pielāgojas jaunajai atkritumu izvešanas sistēmai

Septembrī daudzdzīvokļu māju iedzīvotāji pirmo reizi saņēma jaunā operatora rēķinu par atkritumu izvešanu. Summas, kas figurēja rēķinā, kādu iepriecināja, bet kādu pamatīgi apbēdināja, liekot kārtējo reizi jautāt: „Kam tas viss bija vajadzīgs?” „Latgales Laiks” nolēma uzzināt, kādus rēķinus saņēmuši daugavpilieši un kāpēc tajos ir atšķirīgas summas.

Dzīvokļu īpašnieku kooperatīvās sabiedrības „Forštadte” priekšsēdētājs Pjotrs Stepanovs pastāstīja, ka kooperatīvā maksa par atkritumu izvešanu tiek aprēķināta saskaņā ar dzīvoklī deklarēto cilvēku skaitu. „Šāds aprēķina veids pastāvēja arī agrāk, tāpēc kooperatīva valde nolēma to saglabāt. Pašlaik pie mums maksa ir aptuveni 1,1 eiro par cilvēku. Mēs aprēķinājām, ka tad, ja rēķins tiktu dalīts ar dzīvokļu skaitu, iedzīvotājiem būtu jāmaksā aptuveni tikpat, cik DzKSU. Runājot par norēķina kārtību, protams, tā nevar būt visiem pa prātam. Tiem, kam dzīvoklī deklarēti 1 vai 2 cilvēki, tas ir izdevīgi,” pastāstīja Pjotrs Stepanovs.

Vispesimistiskāk ir noskaņoti kooperatīva „Lokomotīve” dzīvokļu īpašnieki. Kooperatīva valde nolēma aprēķināt maksu pēc dzīvokļu skaita. Kooperatīva iedzīvotāji gaidīja solīto ekonomiju, kas būs tāpat kā visiem pilsētniekiem, bet cik liels bija viņu pārsteigums, kad rēķinos figurēja skaitlis – 3,57 eiro par dzīvokli, t. i., gandrīz par 1 eiro vairāk nekā DzKSU mājās, kas atrodas kaimiņos.

Daugavpils dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmuma klientiem situācija ir daudz vienkāršāka. Kā pastāstīja DzKSU vadītājs Jevgeņijs Oļenovs, uzņēmumam tika atsūtīts rēķins par atkritumu izvešanu augustā, kas arī tika piestādīts dzīvokļu īpašniekiem. Apkalpojošā organizācija dala kopējo summu ar dzīvokļu skaitu un īpašniekiem jāmaksā 2,69 eiro par dzīvokli, neatkarīgi no tajā deklarēto cilvēku skaita.

Visu rakstu lasiet 19.septembra numurā.