„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+9.2 °C
apmācies

Daugavpils novada dienās pirka, ēda, dziedāja un dejoja

20.septembrī Daugavpils novada dienā, kas notika Daugavpilī, Rīgas iela atgādināja lielu upi, kur cilvēki jau no deviņiem rītā līdz pēcpusdienai iepirkās gadatirgū, dziedāja un dejoja līdzi koncertā un ēda lauku gardumu ielā.

Gadatirgū šogad piedalījās rekordliels mājražotāju, lauksaimnieku, uzņēmēju, amatnieku skaits -- 144, turklāt plaši bija pārstāvēti gan Sēlijas ražotāji, gan Latgales tematiskie ciemi. Populārākās piestāšanas vietas bija trušu un putnu stūrītis, Sventes uzņēmuma „Eko paipalas”, Līvānu SIA „Livenhofa” maizes, Preiļu gaļas pārstrādes uzņēmuma „Sātys” teltis, Laucesas z/s „Sēlija” vīnu degustācijas galdiņš, labi pirka arī Latgales tematiskajos ciemos ražoto alu un speķi, Daugavpils novada mazpulcēnu produkciju.  

Gadatirgus izdevās arī laikrakstam „Latgales Laiks” -- lai arī organizatori autobusu pēdējā brīdī „iestūma” pagalmā (atvainojamies tiem, kuri mūs neatrada). Juris Priedītis, atnācis uz svētkiem ar meitu Lauru, avīzi abonēja vecākiem. „Laikrakstu lasu arī es. Man patīk dzīvesstāsti, intervijas,” teica Juris. Viņš gadatirgū nopirka visu, ko vēlējās meitiņa. Laura gan atzinās, ka tētim prasījusi tikai garšīgas lietas.

Visu rakstu lasiet 23.septembra numurā.