„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.1 °C
neliels sniegs

Mediķi iepazina baltkrievu kolēģu pieredzi

Braslavu (Baltkrievijā) apmeklēja Daugavpils novada un pilsētas mediķu, Daugavpils novada domes un pagastu pārvalžu vadošo darbinieku delegācija, lai seminārā izvērtētu, kādi primārās veselības aprūpes pakalpojumi ir pieejami un ieviešami tieši pierobežā Daugavpils novadā un Braslavas rajonā.

Mediķi satikās Braslavas centrālajā rajona slimnīcā, tāpēc ka tā ir potenciālā sadarbības partnere 11 feldšeru un vecmāšu punktiem Daugavpils novadā, turklāt minētās medicīnas iestādes tiek uzlabotas un modernizētas kopīgā ES projektā „Apstākļu nodrošināšana pārrobežu primāro medicīnisko pakalpojumu pieejamībai Daugavpils novada un Braslavas rajona teritorijā” (saīsināti „Pārrobežu pacients”).

ES finansētā modernizācija skar arī 11 feldšeru un vecmāšu punktus Daugavpils novadā. Sventes pagasta pārvaldes vadītāja Brigita Vasiļevska pastāstīja, ka feldšeru un vecmāšu punkts, kas bija ierīkots trīsistabu dzīvoklī, tagad atradīsies moderni aprīkotās telpās Sventes pagastmājā. Arī Demenes pagasta pārvaldes vadītāja Valentīna Gadzāne informēja, ka pagasta un kultūras nama kompleksā strādājošā ģimenes ārsta prakse no 2. stāva pārcelsies uz pirmo. „Visi feldšerpunkti piedzīvo lielas pārmaiņas. Tur, izņemot Maļinovas pagastu, notiek remonts, būs jaunas mēbeles, medicīniskais aprīkojums. Telpas un ārdurvis būs pielāgotas cilvēkiem ar kustības traucējumiem,” papildināja projekta vadītāja Olga Lukaševiča.

Visu rakstu lasiet 26.septembra numurā.