„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

Pirmo reizi Latvijā – spīdveja motocikli ar blakusvāģiem

Spīdveja sezona Daugavpilī beigsies 27. septembrī, turklāt visai neparastā veidā. Stadiona „Lokomotīve” trekā un Latvijā pirmo reizi notiks spīdveja motociklu ar blakusvāģiem sacensības – „speedway sidecars”.

Uz starta līnijas nostāsies četri ierastie motocikli, kuriem būs piestiprināts speciāls blakusvāģis, bet spīdvejistam aizmugurē atradīsies viņa pārinieks. Pasākums pieteikts kā Latvijas un Igaunijas izlases amatieru sacensības. Taču abās komandās būs sportisti ar citu pilsonību. Startēs arī Dāvis Kurmis un Deniss Zvorigins, kurus līdzjutēji varēja vērot kā rezervistus Latvijas atklātajā čempionātā klasiskajā spīdvejā. Puiši jau vairākus gadus nodarbojas ar motokrosu un nesen nolēmuši izmēģināt spēkus spīdvejā.

Spīdvejs ar blakusvāģiem ir ļoti populārs spīdveja dzimtenē Austrālijā, kur tas radās trīsdesmito gadu sākumā. Šis sporta veids ir izplatīts ASV, Jaunzēlandē, Dienvidāfrikā un Lielbritānijā.

Visu rakstu lasiet 26.septembra numurā.