„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.2 °C
apmācies

Ar latviešu strēlnieku un latgaliešu tautas dziesmu aranžējumiem bruņoto spēku orķestris dodas uz Latgali

No 9. līdz 12.oktobrim ar septiņiem koncertiem valsts austrumu pierobežas pilsētās un ciemos viesosies Nacionālo bruņoto spēku orķestris, klausītājiem piedāvājot noklausīties latviešu strēlnieku un latgaliešu tautas dziesmu aranžējumus.

Tik plašā koncertu tūrē pa Latgali orķestris dosies pirmo reizi kopš savas dibināšanas 1991.gadā.

Savukārt 11.oktobrī plkst.13 bruņoto spēku orķestris uzstāsies Zilupes tautas namā, bet plkst.18 - Ludzas tautas namā. 12.oktobrī plkst.13 bruņoto spēku mūziķi spēlēs Kārsavas kultūras namā, bet plkst.17 - Viļakas kultūras namā.

Koncerta programma šoreiz izraudzīta īpaša, un to var sadalīt trijās daļās.

Pirmajā daļā ietilps populāras latviešu komponistu kompozīcijas un aranžējumi pūtēju orķestrim, bet otrajā - latviešu strēlnieku dziesmas, kuru vokālās partijas izpildīs orķestra mūziķi. Savukārt trešajā tiks atskaņotas latgaliešu tautas dziesmas, kuras orķestrim izdziedāt palīdzēs Valsts robežsardzes koledžas koris diriģentes Kristīnes Zeltiņas vadībā.

Pie orķestra diriģenta pults stāsies pulkvežleitnants Dainis Vuškāns un kapteinis Andris Grizāns.

Turpinot līdzšinējo Latvijas armijas tradīciju, ieeja koncertā būs bez maksas.