„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.8 °C
apmācies

Sveica pedagoģiskā darba jubilārus un jaunos skolotājus

Daugavpils novadā Skolotāju dienu svinēja pedagoģiskā darba jubilāru un jauno skolotāju sumināšanas pasākumā, ko 2. oktobrī rīkoja Izglītības pārvalde sadarbībā ar Daugavpils novada kultūras centru.

Šogad Daugavpils novadā darba gaitas sākuši 10 jaunie skolotāji -- matemātikas, informātikas un programmēšanas pamatu skolotāja Ludmila Bogačova, vēstures un sociālo zinātņu skolotājs Jānis Briška, pirmsskolas skolotāja Tatjana Sivačova un sporta skolotājs Alvis Šedis Zemgales vidusskolā, angļu valodas skolotāja Kristīne Govorkova Salienas vidusskolā, matemātikas un fizikas un informātikas skolotāja Anna Šņucina Skrudalienas pamatskolā. Pirmais darba gads ir arī pirmsskolas skolotājai Oksanai Jefimovai Špoģu vidusskolā, pirmsskolas skolotājai Aļonai Veļičko Naujenes pirmsskolas izglītības iestādē „Rūķītis”, sporta skolotājai Anitai Kižlo Medumu pamatskolā un mūzikas skolotājai Tatjanai Nizjuļko Medumu internātpamatskolā.

Jānis Briška „Latgales Laikam” teica, ka esot piepildījis sapni -- viņš par skolotāju kļuva uzreiz pēc DU absolvēšanas, turklāt jau no pirmās stundas ir iemīlējis Zemgales skolēnus un skolu. „Kad sāku domāt, kā varu darīt paliekošas lietas, atklāju, ka ārsts, pasniedzējs un skolotājs cilvēkam var dot visvairāk. Sapratu arī to, ka būšu labs skolotājs tikai tad, ja bērniem iemācīšu pašu galveno -- mīlēt vēsturi, sevišķi Latvijas vēsturi, un būt Latvijas patriotiem,” teica jaunais skolotājs. Jānis ir Špoģu vidusskolas absolvents.

Visu rakstu lasiet 7.oktobra numurā.