„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. marts
Otrdiena
Jāzeps, Juzefa
+6.0 °C
apmācies

Informācijas diena Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes Daugavpils nodaļā

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) Daugavpils nodaļa aicina visus interesentus 21.oktobrī plkst.13.00 uz informācijas dienu, kurā būs iespējams noskaidrot visu par Latvijas pilsonības iegūšanu un naturalizācijas pārbaudījumiem.

Informācijas dienā Latvijas pilsonības pretendentiem un visiem interesentiem tiks sniegta informācija par pilsonības iegūšanas iespējām un noteikumiem, naturalizācijas procesa uzsākšanai nepieciešamajiem dokumentiem, kā arī par naturalizācijas pārbaužu norises kārtību un saturu. Lai pārliecinātos par katra pretendenta sagatavotību naturalizācijas pārbaudēm, apmeklētājiem tiks dota iespēja arī kārtot izmēģinājuma testus latviešu valodas prasmes pārbaudei, kā arī Latvijas vēstures un Satversmes zināšanu pārbaudei. Turklāt katram, kurš kārtos izmēģinājuma testus, PMLP darbinieki sniegs pieļauto kļūdu analīzi un ieteikumus valodas prasmju pilnveidošanai, kā arī zināšanu papildināšanai.

PMLP nodaļā būs iespējams arī iegādāties speciālos metodiskos līdzekļus un mācību materiālus Latvijas pilsonības pretendentiem, kas palīdzēs sagatavoties Pilsonības likumā noteiktajiem naturalizācijas pārbaudījumiem.

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes Daugavpils nodaļa atrodas Daugavpilī, 18.novembra ielā 105. Informācijas dienas Latvijas pilsonības pretendentiem regulāri tiek rīkotas arī citās Latvijas pilsētās, bet Daugavpilī tās notiek katra mēneša trešajā otrdienā plkst. 13:00.