„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.3 °C
apmācies

Daugavpilī plāno būvēt piecus šķiroto atkritumu savākšanas laukumus

Daugavpils domē 7.oktobrī iedzīvotājiem tika prezentēta piecu šķiroto atkritumu savākšanas laukumu būvniecības iecere, kas izvērtās par diezgan asu diskusiju. Pēc prezentācijas valsts valodā viens no klātesošajiem pieprasīja to iztulkot krieviski, tomēr, arī noklausījušies informāciju atkārtoti, šķiet, daudzi to līdz galam tā arī neizprata, jo nāca klajā ar iepriekš sagatavotiem, brīžiem pilnīgi nepamatotiem argumentiem pret būvniecības ieceri.

Pašvaldība ir iecerējusi uzbūvēt piecus šķiroto atkritumu savākšanas laukumus dažādos pilsētas mikrorajonos – Muitas ielā 3E Piena kombināta mikrorajonā, Piekrastes un Arendoles ielas rajonā Jaunajā Forštatē, Gaismas ielas rajonā Ruģeļos, Liginišķu ielas rajonā Grīvā un Smilšu ielas rajonā Ķīmiķu mikrorajonā. Visos laukumos iedzīvotāji varēs nodot virkni sašķirotu atkritumu - papīru un kartonu, keramikas izstrādājumus, plastmasas iepakojumu, stiklu, metālu, lielgabarīta atkritumus, vieglo automašīnu riepas, elektropreces, polietilēna maisus, koksni un bīstamus atkritumus. Atkritumu šķirošana ļaus iedzīvotājiem taupīt naudu, jo samazinās kopējos atkritumu daudzumu, par kuru paši maksā atkritumu apsaimniekotājam, līdz ar to samazināsies izmaksas par atkritumu apsaimniekošanu. Šajos laukumos netiks pieņemti pārtikas un citi bioloģiskie atkritumi

Visu rakstu lasiet 10.oktobra numurā.