„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.0 °C
neliels lietus

Auditorfirma veiks pašvaldības gada atskaišu pārbaudi

Daugavpils domes deputāti vispirms Finanšu komitejas sēdē, bet pēc tam – domes sēdē atbalstīja lēmumu noslēgt līgumu ar auditorfirmu, kas revidēs pašvaldības 2014. un 2015. gada atskaites.

Firma „Deloitte Audits Latvija” uzvarēja sešu pretendentu konkursā, tās piedāvājums tika atzīts par visizdevīgāko. Izņemot cenu, tika ņemts vērā piedāvāto konsultāciju, revidentu skaits un citi kritēriji. Par labu firmai kalpoja arī fakts, ka tās klienti ir Rīgas dome, dažas bankas un lieli uzņēmumi.

Firmas pakalpojumi pilsētas budžetam izmaksās 39 930 eiro. Kā teica domes Finanšu nodaļas vadītāja Edīte Upeniece, tas neesot dārgi.

Atskaites revīzija pašvaldība ir obligāta procedūra. Jā teica priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis, dome cer uz kvalitatīvu auditu, lai varētu būt droša, ka viss ir kārtībā. Gadījumā, ja pārbaudi veic Valsts kontrole, tieši auditorfirma aizstāv sava klienta, šajā gadījumā – domes, intereses.