„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.0 °C
apmācies

Sventē darbojas lielākā paipalu ferma Latvijā

Labs hobijs bieži vien pārtop par labu biznesu. Sventes pagasta SIA „Eko paipalas” aizsākās no Borisa Mureviča un Vasīlija Petrova aizraušanās ar paipalām. Viņi savu veiksmes stāstu pastāstīja arī „Latgales Laikam”.

„Es zināju, ka paipalu olas ir ļoti veselīgas. Tāpēc pirms pieciem gadiem kopā ar draugu un biznesa partneri Vasīliju Petrovu iegādājāmies putnus un būrīšus, nolikām dzīvoklī. Olas iegaršojās draugiem, paziņām, vajadzēja paipalas pavairot, kamēr to savairojās tik daudz, ka ar putniem bija pilna garāža. Turklāt mums šī jaunā nodarbošanās gāja pie sirds. Sākām domāt un pētīt paipalu olu tirgu," pastāstīja Boriss, viņš šobrīd ir uzņēmuma ražošanas direktors.

Šobrīd SIA „Eko Paipalas” fermā būros un jaundzimušo paipalu telpā atrodas 40 000 Igaunijas šķirnes paipalu. Paredzētā jauda ir 70 000 putnu gadā. Ik dienu vistiņas izdēj 27 000 olu, un tā ir lielākā un modernākā paipalu ferma Latvijā. Boriss stāsta: „Sākām ar 7000 vistiņu. Tagad olas pārdodam ne tikai Latvijā, bet arī Igaunijā un Lietuvā. Ārzemju partneri jau vaicā par olām, kuras paipalas dēj brīvībā, tāpēc saņemsim PVD atļaujas un vēl 40 000 paipalu turēsim ārpus būriem, putni staigās brīvībā.”

Visu rakstu lasiet 14.oktobra numurā.