„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. marts
Otrdiena
Jāzeps, Juzefa
+2.7 °C
apmācies

Fonds Nāc līdzās! aicina palīdzēt radošo talantu attīstībā bērniem ar īpašām vajadzībām

No 15.oktobra visā Latvijā sākas fonda Nāc līdzās!ziedojumu kampaņa, kuras laikā tiks vākti līdzekļi, lai palīdzētu bērniem ar īpašām vajadzībām un bērniem no trūcīgām ģimenēm saņemt rehabilitāciju un attīstīt viņu radošos talantus. Kampaņa notiek sadarbībā ar uzņēmumu Narvesen, kura tirdzniecības vietās izvietotajās ziedojumu kastītēs ikviens var atbalstīt fonda Nāc līdzās! mērķi.

 Saziedotā nauda tiks izmantota ikgadējās vasaras radošās nometnes pie jūras organizēšanai bērniem ar īpašām vajadzībām. Nometnes dalībniekiem būs iespējas gan attīstīt savas muzikālās spējas pie profesionāliem pasniedzējiem, gan iegūt citas jaunas zināšanas savu radošo talantu atklāšanai. Turklāt šajā nometnē bērniem būs iespēja nostiprināt veselību, aktīvi atpūšoties svaigā gaisā, kā arī peldoties gan jūrā, gan baseinā, kas ir īpaši svarīgi cilvēkiem ar kustību un redzes traucējumiem.

 “Nometnes radošā un pozitīvā gaisotne bērniem un jauniešiem ir kā personību attīstošu vitamīnu deva visam gadam. Tā dod atspērienu jaunam dzīves posmam. To varam droši apgalvot no iepriekšējo gadu dalībnieku atziņām, kuri nometni sauc par labāko no visām nometnēm. Atziņas pamatā noteikti ir nometnes organizētāju un pedagogu rūpīgais darbs, jo, neskatoties uz nometnes dalībnieku kuplo skaitu, tajā tiek strādāts ne tikai grupu nodarbībās, bet arī ar katru bērnu individuāli. Tas bērniem ar īpašām vajadzībām ir ļoti būtiski,” skaidro Sarma Freiberga, fonda Nāc līdzās! vadītāja.

 Pateicoties pērnā gada nogalē īstenotajai ziedojumu vākšanas kampaņai, fonds Nāc līdzās! varēja nodrošināt tā paspārnē esošā jauniešu kora darbību un noorganizēt ikgadējo radošo nometni bērniem ar īpašām vajadzībām, kurā piedalījās 50 bērni un jaunieši ar īpašām vajadzībām un viņu pavadoņi.

 Fonda Nāc Līdzās! ziedojumu vākšanas kampaņa 142 Narvesen tirdzniecības vietās visā Latvijā ilgs līdz 2015. gada 12. janvārim.