„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.4 °C
nedaudz mākoņains

Jānis Kirmuška aicina uz pārbaudītām vērtībām

Tautas komēdija ar Latvijas zelta fonda šlāgerdziesmām – tā Daugavpils teātris nodēvējis gaidāmo jauniestudējumu „Īsa pamācība mīlēšanā”. Raimonda Paula dziesmas, kas kopš šāda nosaukuma kinofilmas iznākšanas uz ekrāniem tiešām iekļāvušās zelta fondā, skanēs Daugavpils teātra izrādē gan grupas „Laimas muzykanti”, gan aktieru izpildījumā. Vienā no galvenajām lomām redzēsim aktieri Jāni Kirmušku, kas par topošo uzvedumu saka tā: „Blaumanis ir Blaumanis – pārbaudītas vērtības, tāpat kā Raimonda Paula dziesmas. Cilvēkiem būs jautri, tie atnāks un atpūtīsies, nebūs jāsēž un jādomā, kā dzīvot tālāk. Izrādes tapšanas process man ir ļoti interesants. Aktierim te ir jāmāk dziedāt, dejot, ir viss komplektiņš. Es varu cilvēkus aicināt uz brīnišķīgu izrādi, kas būs krāšņa, jo tērpu mākslinieks ir Dāvids, scenogrāfs ir Kristaps Skulte, arī mākslinieks ar vārdu."

Aktieris ilgus gadus ir nostrādājis Leļļu teātrī. „Ja tu pārāk ērti sāc justies, vajag kaut ko mainīt,” – tā viņš skaidro savu aiziešanu 2010. gadā. "Es neko sliktu nesaku par Leļļu teātri, kur esmu bijis laimīgs, bet, tur strādājot, es taču nekad nebūtu varējis uzspēlēt kopā ar tādiem korifejiem kā Juri Strengu, Zigurdu Neimani, Ingu Pētersonu, Daugavpilī ar tādiem fantastiskiem puikām – Māri Korsieti, Ritvaru Gailumu, Egilu Viļumovu. Uzreiz bija sajūta, ka ar viņiem kopā jau būtu apēdis kādu pudu sāls. Tā tās šķautnes satrāpās,” atzīst Jānis.

Visu rakstu lasiet 17.oktobra numurā.