„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.8 °C
apmācies

Jaunieši nāca klajā ar oriģinālām biznesa idejām

Jānis Jaudzems nolēmis attīstīt Latvijā pagaidām jaunu lauksaimniecības nozari – apiņu audzēšanu. Sešus gadus nostrādājis apiņu audzētavā Anglijā, puisis nobriedis audzēt apiņus pats savā saimniecībā „Zeltiņi” Vārkavas novadā, kur jau iestādījis pirmos šķirnes apiņus, bet pavasarī stādīs vēl 1000 stādus. Apiņus viņš plāno realizēt gan Latvijas, gan citu valstu alus darītājiem un kosmētikas ražotājiem.

Jau trešo gadu Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs rīko jauniešu uzņēmējdarbības veicināšanas konkursu „Laukiem būt!”, lai sniegtu praktisku palīdzību un mudinātu lauku jauniešus vecumā no 18 līdz 30 gadiem iesaistīties lauku uzņēmējdarbībā un sabiedriskajā dzīvē. Jaunieši, kuri vēlas īstenot savas idejas, sākotnēji apguva uzņēmējdarbības un grāmatvedības pamatus, mācījās izstrādāt savus biznesa plānus vai projekta pieteikumus. Dzīvotspējīgākās idejas katrs novads virzīja uz konkursa pirmās kārtas atlasi. Jāatzīst, ka jauniešu prezentētie projekti nav tikai ideju līmenī vien. Daudzi jau sākuši savu ieceru realizāciju un pat sasnieguši labus rezultātus.

Visu rakstu lasiet 17.oktobra numurā.