„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.6 °C
apmācies

CSDD konkurss skolēniem „Gribu būt mobils!” turpinās

Arī šajā mācību gadā Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) aicina 6.–8. klašu skolēnus mobilizēties un piedalīties aizraujošā un izglītojošā konkursā topošajiem un esošajiem velosipēdistiem un mopēdistiem par ceļu satiksmes drošību – „Gribu būt mobils!”.

Jau astoto gadu pēc kārtas konkursa mērķis ir pilnveidot 6.- 8.klašu skolēnu zināšanas par ceļu satiksmes drošības jautājumiem un par personīgās drošības garantēšanas iespējām ceļu satiksmē, nodrošinot aizraujošu un kvalitatīvu izglītības modeli – konkursu velosipēda un mopēda vadītājiem.

Konkursa mērķis - nostiprināt skolēnu zināšanas par ceļu satiksmes drošības jautājumiem, mudināt vērtēt savu un līdzcilvēku rīcību, lai izvairītos no nepareizu lēmumu realizēšanas ikdienas situācijās uz ceļa. Tieši šajā vecumā skolēni ceļu satiksmē ir ne tikai gājēji, bet arī velosipēdu vadītāji un vēlas kļūt par mopēdu vadītājiem. Viņiem jāmāk pieņemt atbildīgus lēmumus arī sarežģītās satiksmes situācijās. Un gatavošanās konkursam ir lieliska iespēja iegūt tik ļoti nepieciešamās zināšanas ceļu satiksmes drošībai.

Konkursa „Gribu būt mobils” fināla uzvarētājkomandai pavasarī būs iespēja doties izglītojošā ekskursijā uz zinātnes parku „Spectrum” Vācijā. Savukārt fināla sacensību otrās un trešās vietas ieguvēji saņems ceļojuma dāvanu karti, ko varēs izmantot pēc saviem ieskatiem, lai dotos ekskursijā. Veiksmīgākos konkursa neklātienes kārtas dalībniekus, kuri neiekļūs pusfinālā, gaida noderīgas balvas. Balvas savā īpašumā iegūs arī visu klātienes sacensību - septiņu pusfinālu dalībnieki.

Konkurss notiks četros posmos:

-          pirmais un otrais posms: priekšsacensības un neklātienes sacensības notiks internetā, mājas lapā www.gribubutmobils.lv,no 2014. gada 10. oktobra līdz 2014. gada 21. novembrim;

-          trešais un ceturtais posms: septiņi pusfināli un fināls notiks klātienē Latvijas reģionos un Rīgā, no 2015. gada 15. janvāra līdz 20. martam.

 

Lai piedalītos konkursā, komandai jāaizpilda pieteikuma anketa internetā online no 2014. gada 29. septembra konkursa mājas lapā www.gribubutmobils.lv. Pieteikušās komandas saņems pieejas atslēgas, uzdevumu veikšanai konkursa mājas lapā www.gribubutmobils.lv vai www.csdd.lv/konkurss. Pieejas atslēgas tiks nosūtītas uz pieteikumā norādīto e-pastu .

Konkursa pamatnosacījumi:

-          minimālais skolēnu skaits komandā ir četri, maksimālais – pieci;

-          komandai jābūt vienam skolotājam – konsultantam (viens skolotājs kā konsultants var būt vairākām komandām);

-          konkursā var piedalīties vairākas komandas no katras Latvijas skolas, klases vai interešu izglītības centra;

-          katrai komandai nepieciešama sava e-pasta adrese (vairākām komandām nevar būt viena un tā pati e-pasta adrese) priekšsacensību un neklātienes daļas pieejas atslēgas koda saņemšanai.

 Izvērtējot konkursa neklātienes kārtas rezultātus, uz pusfināla sacensībām tiks aicinātas 10 komandas ar vislielāko savākto punktu skaitu no katra reģiona (pusfinālā ne vairāk kā divas komandas no vienas skolas). Konkursa pusfināla sacensības notiks septiņās pilsētās:

-          Rīgas pilsēta, Babītes, Mārupes, Olaines, Ķekavas, Salaspils, Garkalnes, Ropažu, Mālpils, Siguldas, Inčukalna, Carnikavas, Ādažu, Saulkrastu, Baldones, Krimuldas, Stopiņu un Sējas novadi tiksies Rīgā;

-          Jelgavas pilsēta, Jēkabpils pilsēta, Jelgavas, Ozolnieku, Iecavas, Bauskas, Vecumnieku, Rundāles, Neretas, Jaunjelgavas, Pļaviņu, Kokneses, Aizkraukles, Skrīveru, Aknīstes, Salas, Jēkabpils, Viesītes, Krustpils, Lielvārdes, Ķeguma, Ogres un Ikšķiles novadi tiksies Bauskā;

-          Jūrmalas pilsēta, Auces, Tērvetes, Dobeles, Kandavas, Tukuma, Engures, Jaunpils, Dundagas, Talsu, Mērsraga un Rojas novadi tiksies Tukumā;

-          Liepājas pilsēta, Ventspils pilsēta, Alsungas, Kuldīgas, Skrundas, Grobiņas, Rucavas, Nīcas, Priekules, Vaiņodes, Durbes, Pāvilostas, Aizputes, Saldus, Brocēnu un Ventspils novadi tiksies Liepājā;

-          Cesvaines, Lubānas, Ērgļu, Madonas, Varakļānu, Gulbenes, Apes, Alūksnes, Baltinavas, Balvu, Viļakas un Rugāju novadi tiksies Gulbenē;

-          Valmieras pilsēta, Mazsalacas, Rūjienas, Burtnieku, Valmieras, Beverīnas, Naukšēnu, Valkas, Strenču, Smiltenes, Limbažu, Salacgrīvas, Alojas, Amatas, Cēsu, Raunas, Priekuļu, Līgatnes, Vecpiebalgas, Jaunpiebalgas un Pārgaujas novadi tiksies Valmierā;

-          Daugavpils pilsēta, Rēzeknes pilsēta, Daugavpils, Ilūkstes, Dagdas, Krāslavas, Kārsavas, Ludzas, Zilupes, Ciblas, Aglonas, Riebiņu, Līvānu, Preiļu, Vārkavas, Viļānu un Rēzeknes novadi tiksies Preiļos.

 Pusfināla sacensību norises vieta var tikt laicīgi mainīta, ņemot vērā ģeogrāfiski izdevīgāku pilsētu pusfināla dalībniekiem. Visas izmaiņas tiek saskaņotas ar attiecīgā reģiona pusfināla sacensību dalībniekiem.

 Sīkāku informāciju par konkursu atradīsiet nolikumā, konkursa mājas lapā: www.gribubutmobils.lv.

Konkursu organizē CSDD sadarbībā ar SIA „Aģentūra VB Plus”. Projekts tiek finansēts no OCTA prēmijām. Projektu atbalsta Rīgas Motormuzejs, SIA „Skaisto skatu aģentūra”, SIA „Ādažu kukulītis” un šokolāde „Kinder Delice”.