„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+13.6 °C
apmācies

Daugavpils novadā sākusies apkures sezona

Daugavpils novadā sākusies apkures sezona, „Latgales Laikam” teica Daugavpils novada pašvaldības izpilddirektores vietnieks Aleksandrs Aizbalts, analizēdams katlu māju gatavību un kurināmā iegādi jaunajā sezonā.

Katlu mājas strādā visos pagastos, tostarp tur, kur tiek nodrošināta centrālā siltumapgāde. Kā pastāstīja A. Aizbalts, šo pakalpojumu izmanto Naujenes, Kalkūnes, Sventes, Kalupes, Nīcgales, Višķu un Salienas pagasta iedzīvotāji. Visi pārvalžu komunālie dienesti, SIA „Naujenes pakalpojumu serviss” un pašvaldības aģentūra „Višķi” ir noslēgusi līgumus par kurināmā piegādi šosezon. Siltuma ražotājus priecē tas, ka kurināmais nav kļuvis dārgāks. Novadā apkure tiek nodrošināta galvenokārt ar malku vai šķeldu. Naujenes pagastā pagaidām nedarbojas jaunuzceltā Vecstropu ciema šķeldas katlu māja, jo „Latvenergo” ierīko jaunu apakšstaciju, tāpēc apkure, tāpat kā iepriekšējās sezonās, pagaidām tiek nodrošināta ar gāzi.

Apkures tarifi ir palikuši tie paši. Pārmaiņas gaidāmas vien Naujenes un Kalkūnes pagastā, kur SIA „Naujenes pakalpojumu serviss” sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai ir pieteicis vienotu pazeminātu apkures tarifu. Tas varētu būt apstiprināts oktobrī un stāsies spēkā novembrī, prognozēja uzņēmuma vadītājs Aivars Elksniņš.

Visu rakstu lasiet 24.oktobra numurā.