„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.1 °C
neliels sniegs

„Daugava” sagrauj „Daugavpili”, aizturētos nopratina un palaiž, arestēts viens cilvēks

FK „Daugava” (Daugavpils) trenera un spēlētāju arests pirms Latvijas virslīgas futbola čempionāta 34. kārtas starp „Daugavpili” un „Daugavu” izraisīja tikai plašsaziņas līdzekļu interesi. Ažiotāžas, tāpat kā visas sezonas laikā, nebija.

Abu komandu spēlētāji mierīgi iesildījās, tad devās uz ģērbtuvēm, lai gatavotos spēlei. Spēles saturs bija tālu no ideāla. Lai gan vārtu bija daudz, kliboja spēles kvalitāte. Pirmā vārtus guva „Daugava” 18. minūtē – Dmitrijs Kozlovs. Līdz pārtraukumam rezultātu dubultoja Kucenko – 2:0. Pēc tam precīzs bija Ignatāns (56. minūte), Ševeļovs (65. minūte) un Žatkins (88. minūte). Spēle beidzās ar rezultātu 5:0.

Aizvadītajā nedēļā notikumi attīstījās strauji. 22. oktobrī izskanēja informācija, ka policija aizturējusi FK „Daugava” galveno treneri Ivanu Tabanovu un divus spēlētājus – Jevgeņiju Kosmačovu un Aleksandru Vlasovu. Pēc tam lietā iesaistīto skaits pakāpeniski pieauga.

Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins preses konferencē, kas bija veltīta sarunāto spēļu apkarošanas uzsākšanai Latvijā, atzīmēja: „Mēs gadu izmeklējam lietu par noziedzīgā ceļā iegūtu līdzekļu legalizēšanu. Par to paredzēta brīvības atņemšana līdz 12 gadiem.” Policijā apgalvo, ka izmeklēšana turpinās, un lieta attiecas ne tikai „Daugavu”, bet arī dažiem citiem Latvijas klubiem.

Visu rakstu lasiet 28.oktobra numurā.