„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+8.2 °C
apmācies

Jaunie talanti dāvāja skatītājiem burvību

Daugavpils kultūras pilī 24. oktobrī uz lielās skatuves un zālē valdīja bērni. Jaunie mākslinieki – VIII starptautiskā bērnu un jaunatnes cirka mākslas konkursa–festivāla „Parad Alle” dalībnieki pārsteidza skatītāju iztēli ar ekvilibristikas, žonglēšanas, akrobātikas un dresūras brīnumiem, bet bērni un viņu vecāki katru priekšnesumu sagaidīja ar aplausiem un saucieniem „Bravo!”.

Pilnā zāle daiļrunīgi liecināja, ka gan bērniem, gan pieaugušajiem ikdienā vajag kaut nedaudz burvības, ka cirka māksla pie mums joprojām ir populāra, un cilvēki grib redzēt brīnumus nevis televīzijā, bet tepat, savā pilsētā.

Festivāls „Parad Alle” pirmo reizi notika 2006. gadā pēc cirka mākslinieku un entuziastu Marijas un Jevgeņija Čirkovu iniciatīvas, kuri daudzus gadus pasniedz cirka mākslu Daugavpils studijā „Jaunība”. Daugavpils pārstāvji – studijas „Jaunība” un „Vivat” jaunie cirka mākslinieki lieliski uzstājās festivālā un nopietnā konkurencē ieguva godalgotas vietas.

Šoreiz festivālā piedalījās jaunie talanti no septiņām valstīm, izņemot Latviju (Rīga, Salaspils, Daugavpils), bija pārstāvētas Lietuva, Igaunija, Ukraina, Krievija, Baltkrievija un Zviedrija.

Visu rakstu lasiet 31.oktobra numurā.