„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+1.3 °C
neliels sniegs

Valsts robežsardzei-95, svētku pasākumi Daugavpilī

Š.g. 7.novembrī, atzīmējot Valsts robežsardzes dibināšanas 95.gadadienu, Daugavpilī notiks Iekšlietu ministrijas iestāžu un Nacionālo bruņoto spēku vienību parāde un robežsardzes rīkotais interaktīvais pasākums „Robežsargs - drošība vakar, šodien, rīt!”

Atgūstot Latvijas valsts neatkarību, 1990. gada 20. decembrī Augstākā Padome  pieņēma likumu „Par Latvijas Republikas valsts robežu”. Un jau 1991.gada 11.novembrī atjaunotās Latvijas Republikas pirmie robežsargi Rīgas brāļu kapos nodeva karavīra zvērestu. 1991.gada 13.decembris ir juridiskais Robežsardzes atjaunošanas datums.

Valsts robežsardzei ir deleģēta īpaša misija – Latvijas Republikas valsts robežas, kas ir katras valsts suverenitātes simbols, apsardzība.

          Šogad Valsts robežsardze atzīmē 95.dibināšanas gadadienu. Lai atcerētos un novērtētu Latvijas brīvvalsts robežsargu devumu Latvijas valsts labā un pelnīti atzīmētu mūsdienu robežsargu ieguldījumu valsts robežas drošības sistēmas attīstībā un sabiedrības drošības nodrošināšanā, kā arī, lai uzsvērtu Daugavpils kā pierobežas pilsētas nozīmi, š.g. 7.novembrī Daugavpilī, Vienības laukumā Valsts robežsardze rīkos virkni pasākumu:

  • plkst. 14:00-14:30 -  Iekšlietu ministrijas iestāžu un Nacionālo bruņoto spēku vienību parāde;
  • plkst.14:30 - 17:00 – interaktīvais pasākums «Robežsargs - drošība vakar, šodien, rīt!» ar VRS Kinologu ar dienesta suņiem paraugdemonstrējumiem, robežsardzes speclīdzekļu, ieroču un tehnikas apskati.

Minētajos pasākumos Valsts robežsardzi atbalstīs arī sadarbības partneri – kaimiņvalstu robežsardzes iestādes no Lietuvas un Igaunijas, Valsts policija, Ugunsdzēsības un glābšanas dienests un Nacionālo bruņoto spēku Zemessardzes 34.artilērijas bataljons, prezentējot savu dienesta tehniku.

          Valsts robežsardze aicina pilsētas iedzīvotājus un viesus svinēt kopā Valsts robežsardzes 95.dibināšanas gadadienu š.g. 7.novembrī Vienības laukumā Daugavpilī.

Lai veiksmīgu organizētu vērienīgos pasākumus, Valsts robežsardze aicina Daugavpils pilsētas iedzīvotājus ar izpratni attiekties uz satiksmes ierobežojumiem tirdzniecības centra „Solo”, Vienības laukuma un Vienības nama apkaimē gan militārās parādes ģenerālmēģinājuma laikā š.g. 6.novembrī no plkst.14.00 līdz plkst.19.00, gan arī parādes laikā š.g. 7.novembrī.