„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+7.5 °C
apmācies

Meistars iekaļ akmenī ainiņas no cilvēka dzīves

Akmeņkaļa Alfrēda Kučika darba vieta Krāslavas novada Ūdrīšu pagastā atgādina nelielu skulptūru dārzu, kur var redzēt parasta lauku akmens brīnumaino pārvēršanos mākslas darbos.

Ienākot teritorijā, skatam paveras milzu akmens dūre, tulpes zieds, aizkosts ābols no Paradīzes dārza, akmenī kalta divu eiro monēta un daudzas citas interesantas lietas, ko ikviens var iegūt arī savā īpašumā. Alfrēda meistarību novadā pazīst jau gadiem ilgi, šogad viņš izvirzīts balvas saņemšanai pašvaldības rīkotā konkursa „Krāslavas novada uzņēmēju gada balva” nominācijā „Gada amatnieks”.

Pašu meistaru sastopu, slīpējam milzu akmens blāķi. Alfrēds stāsta, ka no septiņas tonnas smagā akmens taps savdabīgs kapa piemineklis divu metru augstumā un pusotra metra platumā. To savai mātei pasūtījis sabiedrībā pazīstams politiķis. Klāt šim akmenim nāks arī dažādi citi akmens aksesuāri, piemēram, no melna granīta iztēsta atvērta milzu grāmata.

Visu rakstu lasiet 31.oktobra numurā.