„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+2.5 °C
apmācies

Nevaram izvirpot vienīgi traktora „Belarus” kabīni!

Ja traktoram noplīst skrūve, ko var sameklēt tikai Rīgas veikalos, tad saimnieks skrien uz Bebrenes kooperatīvās sabiedrības „Tehniskais centrs” darbnīcām, un kalēji, virpotāji, atslēdznieki, metinātāji - universālie vīri Alfrēds Krimelis un Austris Keivomegs jaunu skrūvi izvirpo dažās minūtēs.

Pie viņiem ir braukuši cilvēki, lai salabotu velosipēdus, arklus, pļaujmašīnas zobratus, kombainu detaļas. Viņu darbs ir redzams arī atjaunotajās Bebrenes dzirnavās -- restaurētais putraimu gaņģis un grūbotājs. Tagad darbnīcās pārdzimšanu gaida arī dampji -100 gadus veci dzirnavu motori. „Latgales Laika” uzrunāti, Alfrēds un Austris samulsa par vārdu „meistari”, pēcāk gan atzina, ka dzīvē ir nācies iemācīties visu.

„Kad jautā, ko Bebrenes vīri prot, tad saku savu mīļo teicienu -- nevaram izvirpot vienīgi traktora „Belarus” kabīni. Mēs jokojam, tāpat kā ārsti, priecājamies, ja kādam kaut kas ir salūzis -- būs darbs,” pastāstīja Austris.

Visu rakstu lasiet 4.novembra numurā.