„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+1.4 °C
neliels sniegs

Solvitas Kukles veidotās pastmarkas ceļos pa visu pasauli

Daugavpils Universitātes studiju programmas „Datordizains” studentes Solvitas Kukles veidotā pastmarkas skice „Dziedošie koki” uzvarējusi Latvijas Pasta un TV3 organizētajā Latvijas Lepnuma pastmarku dizaina konkursā. Meitenes dizaina ideja tiks izmantota pastmarkas izveidē un šī gada nogalē tiks nodrukāta 300 000 eksemplāru tirāžā.

Solvita ir pabeigusi Daugavpils mākslas vidusskolu „Saules skola” kā vizuālās reklāmas noformētāja, pašlaik mācās DU 3. kursā, studē datordizainu. Jauniete atzīst, ka dizains viņai ir īpaši tuva joma, kurā vēlētos turpināt izglītoties un strādāt. Līdz šim viņa nav piedalījusies konkursos, taču savas prasmes un radošo pieeju jau pierādījusi, veicot dažādus individuālus pasūtījumus, saistītus ar vizuālo noformējumu, piemēram, veido plakātus un pasākumu afišas, izstrādā logo u.c. Minētajam pastmarku konkursam Solvita iesniedza trīs marku skices, no kurām divas atzītas par labākajām.

Solvita stāsta, ka skices „Dziedošie koki” pamatā bijusi doma par latviešiem kā dziedātāju tautu, tāpēc kā vienu no lielākajiem Latvijas lepnumiem izmantojusi ideju par Dziesmu svētkiem un Latvijas dabu, atainojot koristus šalcoša meža veidolā.

Visu rakstu lasiet 7.novembra numurā.