„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.9 °C
apmācies

Ir investoru priekšlikumi, savukārt novada dome nefinansēs lidostu

Daugavpils dome ir saņēmusi vairākus privāto investoru priekšlikumus saistībā ar Daugavpils lidostu, t. sk. – arī no Latvijas firmas „Tukums Airport”, pastāstīja domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis.

„Tukums Airport” piedāvā ar nopirkt no pašvaldības objektu, piemēram, viens no nosacījumiem – lai pašvaldība daļēji piedalītos šajā projektā, pretējā gadījumā investoriem nāksies samaksāt par visām investīcijām, ko pašvaldība jau ieguldījusi lidostā. „Taču, kamēr nav veiksmīgi pabeigta lidojumu organizēšana Tukumā, māc šaubas, ka viņi spēs tos organizēt šeit,” teica J. Lāčplēsis.

Savukārt Daugavpils novada pašvaldība neplāno investēt naudu Daugavpils (Lociku) lidostā, pastāstīja domes priekšsēdētājas vietnieks Arvīds Kucins. „Es, kā iedzīvotājs, atbalstu, ka novadā ienāk investīcijas, taču Daugavpils novada pašvaldība nav ar mieru ieguldīt savus līdzekļus. Ja pilsētas dome vēlas attīstīt lidostu, lai investē savu naudu. Taču bez ES fondu līdzekļiem diezin vai varēs „pacelt” šo projektu. Un vēl nav zināms, kādas būs Latgales plānošanas reģiona prioritātes, ko lems valdība, tur, ministrijās, varbūt ir citi plāni,” atzina A. Kucins.