„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.1 °C
apmācies

Promenāde - jauns akcents pilsētas ainavā

Pilsētas domē svinīgi apbalvoja Daugavpils promenādes skiču projektu konkursa uzvarētājus.

Konkursā piedalījās četras firmas, kuru projekti visvairāk atbilda pašvaldības prasībām un iecerēm plašas atpūtas zonas ierīkošanā upes krastā. „Izstrādājot tehnisko projektu, no viņu projektiem tiks paņemtas vislabākās idejas, savukārt darbu izpildei dome mēģinās piesaistīt ES finansējumu,” paziņoja Būvvaldes vadītājs Valērijs Ļaksa. Tehniskā projekta izstrāde varētu sākties 2015. gadā.

Žūrija domes priekšsēdētāja Jāņa Lāčplēša vadībā nolēma pirmo vietu nepiešķirt, bet pasniegt veicināšanas balvu un noteikt otro un trešo vietu. Veicināšanas balvu 800 eiro saņēma projekts ar devīzi „Daugava + pils saiknē ar upi”, ko izstrādāja ainavu arhitektu komanda. Trešā vieta un balva 1500 eiro apmērā piešķirta projektam „ HDT443”, ko izstrādāja darbnīca „ALPS”. Otrajā vietā projekts ar devīzi „V999”, ko izstrādājusi SIA „Vincents”, tā saņems 2 tūkstošus eiro.