„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Aleksejs un Breds – kinologa un suņa tandēms

"Lai kļūtu par kinologu, vajadzīga ļoti liela vēlme strādāt un arī veiklas kājas,” saka Valsts robežsardzes pārvaldes Silenes robežapsardzības nodaļas inspektors - kinologs, virsniekvietnieks Aleksejs Seļskis. Šo profesiju pirms daudziem gadiem viņam piespēlējis pats liktenis, bet ātri vien tā ir kļuvusi par viņa sirdslietu un dzīvesveidu.

Kinologa īpašumā jau ir neskaitāmas godalgas, kas iegūtas dažādās sporta un kinologu sacensībās, taču pirmo reizi viņam piešķirts valsts apbalvojums - Viestura ordeņa 1. pakāpes Goda zīme. Aleksejs atzīst, ka viņam tas esot liels pagodinājums, bet pašu godalgas pasniegšanas dienu viņš gaida ar nelielu satraukumu, jo viena lieta ir ikdienā ķert likumpārkāpējus, bet paspiest roku Valsts prezidentam esot kas ļoti īpašs.    

Pirms diviem gadiem viņš paņēmis audzināšanā beļģu aitu suni Bredu, kurš šovasar nokārtojis eksāmenus, iegūstot augstāko dienesta suņa klasifikāciju – meistarklasi, un pilnvērtīgi pilda savus dienesta pienākumus, turklāt jau paguvis piedalīties astoņās nopietnās likumpārkāpēju aizturēšanas epizodēs. Testi kinologam ar savu suni jākārto ik gadu, tāpēc notiek nepārtraukti treniņi, abiem vienmēr jābūt formā, kas aizņemot daudz brīvā laika.

Visu rakstu lasiet 7.novembra numurā.