„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+1.4 °C
neliels sniegs

Izrāde „Viss ir viņa” saņem Teātra Gada balvu

Latvijas Teātra Gada balvas „Spēlmaņu nakts” apbalvošanas ceremonijā Dailes teātrī 23.novembrī balvu nominācijā „Gada izrāde bērniem vai pusaudžiem” saņēma Daugavpils teātra izrāde „Viss ir viņa”, kuras režisors ir Georgijs Surkovs.

Baltkrievu dramaturga Andreja Ivanova lugas iestudējums izraisīja plašu rezonansi Daugavpilī. Stāstu par pusaudža un mātes centieniem saprasties augstu novērtēja teātra kritiķi, un izrāde pretendēja uz Gada balvu arī kategorijā „Gada debija vai jaunais skatuves mākslinieks”, kurā bija nominēts gan režisors G.Surkovs, gan aktieris Miroslavs Blakunovs.

Saņemot balvu, G.Surkovs pateicās gan lugas autoram, gan Daugavpils teātra vadībai, kas uzticējās režisora izvēlei, kā arī lieliskajiem aktieriem M.Blakunovam un Žannai Lubgānei.

Šogad "Spēlmaņu nakts" balvas tika pasniegtas 18 kategorijās. Sezonas jauniestudējumus noskatījās, izvērtēja un laureātus izvirzīja žūrijas komisija, kurā bija teātra kritiķi Līga Ulberte, Līvija Dūmiņa, Atis Rozentāls, Zane Radzobe un Normunds Akots.