„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+9.8 °C
apmācies

Šogad Vecāku forums notiks Latgalē

6.decembrī notiks jau ceturtais Vecāku forums, kurā vecāki un speciālisti diskutēs par izglītības kvalitāti, vidi, pieejamību un iespējām. Šogad vecāku forums notiks Daugavpilī, Latgalē, lai arī šī reģiona vecākiem būtu iespēja dalīties pieredzē, iegūt domubiedrus sadarbībai un paust viedokli par aktuālajiem jautājumiem savā reģionā.

Forumā pirmajā daļā Izglītības un Zinātnes ministrijas pārstāvis iepazīstinās dalībniekus ar plānoto politiku Latgales reģionā, izaicinājumiem un nākotnes redzējumu, savukārt Daugavpils Izglītības pārvaldes pārstāvis stāstīs par pašvaldību piedāvājumu izglītības jomā.

Profesionāli lektori dalīsies idejās kā atbalstīt bērnu mācībās, uzlabot skolas vidi, veiksmīgi sadarboties skolotājiem un vecākiem bērnu interesēs.

Jaunais Iespējamās misijas vadītājs Mārtiņš Kālis stāstīs par to, kas ir kvalitatīva mūsdienu sabiedrības prasībām atbilstoša izglītība, Latvijas Ārstu biedrības vadītājs Pēteris Apinis par draudiem un risinājumiem bērnu veselībai skolā, „Papardes zieda” vadītāja Iveta Ķelle par bērnu seksualitātes attīstību. Latvijas Vecāku foruma pārstāve Jana Simanovska iepazīstinās ar vecāku viedokļa aptaujas rezultātiem un konstruktīvas sadarbības veidošanu ar skolu, bet Kristīne Dūdiņa stāstīs par bērna agresiju un iespējām to virzīt pozitīvā gultnē.

Foruma pārtraukumā dalībniekiem būs iespēja iepazīties ar nevalstiskajām organizācijām Latgalē, uzzināt par to īstenotajām aktivitātēm, atbalsta pasākumiem. Cerams, ka radīsies jaunas idejas sadarbībai.

Foruma otrajā daļā darba grupās vecāki un speciālisti diskutēs par konkrētiem risinājumiem savā skolā, pilsētā vai novadā, apzinās esošos resursus un kas vēl būtu attīstāms.

Nepieciešamības gadījumā un iepriekš par to informējot organizatorus, bērnus var ņemt līdzi. Foruma laikā notiks radošas darbnīcas bērniem, kuras vadīs „Radošā KasTe” komanda.

Forums notiks Daugapilī, Rīgas ielā 22a, Latviešu kultūras centrā.

Aicinām piedalīties vecākus, pedagogus un ikvienu, kam rūp bērnu izglītība.

Reģistrācija dalībai foruma notiek Latvijas Vecāku foruma mājas lapā www.vecakuforums.lv

Komentāri

29.11.2014 22:52
anna
šeit ļoti noderīga, saturīga lekcija par izglītības tēmu, autors Veļičko https://www.youtube.com/watch?v=uv2SVb-tBbQ