„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+5.8 °C
apmācies

Aigars Baleišis pietuvojies Eiropas motokrosa virsotnei

Ilūkstes novada biedrības „Moto Ilūkste” sportists pilskalnietis Aigars Baleišis šoruden pietuvojies savai sportiskajai virsotnei – izcīnījis 6. vietu Eiropas retro motokrosa čempionātā Čehijā.

Pirmajā braucienā viņš bija piektais, bet otrajā braucienā sestais, šī vieta saglabājās arī kopvērtējumā. Tas ir vislabākais rezultāts sportista karjerā. Šogad Aigars Baleišis bija veiksmīgs arī Latvijas veterānu čempionātā - 4. vieta. Posmā Elkšņu trasē viņš finišēja pat trešais. Visu sezonu viņš bija līderu trijniekā Lietuvas čempionātā. Savukārt mājās „Celmju” trasē viņš uzvarēja Baltijas kausa izcīņas posmā. Turklāt „Čežeta” joprojām nav nolikta malā, jo sportists piedalīsies ziemas motokrosa sacensībās.

Kad pirms gandrīz 10 gadiem Antons Radzevičs un Vitālijs Kurmis teica, ka Ilūkstē ir jāatjauno „Celmju” trase un motokross, Aigars viņiem pievienojās. Vīri mēnešiem ilgi ar buldozeru un lāpstām šķūrēja laukā atkritumu kalnus, līdz bijušais karjers sāka atgādināt motokrosa trasi. Sākuma tā bija vienkārša, ar dažiem nelieliem tramplīniem. Tagad pat Latvijas motosporta zvaigznes, kas „Celmjos” ierodas vismaz reizi gadā, ir teikušas, ka ilūkstiešiem piederot viena no interesantākajām un adrelīna bagātākajām trasēm.

Visu rakstu lasiet 28.novembra numurā.