„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.4 °C
nedaudz mākoņains

Uzticības tālrunis 116111 aicina neklusēt par vardarbību

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) aicina neklusēt par pāridarījumiem un fizisku, emocionālu un seksuālu vardarbību, bet gan meklēt profesionālu palīdzību, zvanot Bērnu un pusaudžu uzticības tālrunim 116111.

 Nepieciešamības gadījumā Uzticības tālruņa psihologi sniegs kvalificētu psiholoģisko palīdzību vai arī bērnu tiesību pārkāpumu gadījumā nodos informāciju rūpīgākai pārbaudei bērnu tiesību aizsardzības inspektoriem vai policijai. Uzticības tālruņa psihologu konsultācijas ir bezmaksas, zvanot no jebkura mobilā vai stacionārā tālruņa operatora.

 „Saskaroties ar problēmām ģimenē vai skolā, bērni bieži netic, ka viņiem kāds var palīdzēt, tāpat bezspēcība un izmisums liek bērniem justies kā nonākušiem bezizejā. Gribam īpaši uzrunāt pašus bērnus un pusaudžus, uzsverot, ka viņi nav vieni ar savām problēmām un pārdzīvojumiem. Uzticības tālrunis ir vēl viena alternatīva, lai bērni tiktu uzklausīti un atbalstīti,” norāda Ģimeņu ar bērniem atbalsta departamenta direktore Amanda Vēja.

 Tāpat Uzticības tālrunim 116111 ir aicināti zvanīt arī vecāki, pedagogi, speciālisti un citi pieaugušie gadījumos, ja viņiem radušās problēmas saskarsmē ar bērniem un pusaudžiem. Inspekcija aicina sabiedrību nebūt vienaldzīgu un ziņot par pārkāpumiem pret bērniem arī tad, ja esat kļuvuši par šādas rīcības aculieciniekiem vai jūsu rīcībā ir informācija par bērnu tiesību pārkāpumiem.

 VBTAI 116111 novembra beigās – decembra sākumā televīzijas kanālos LTV1, TV3 un Kanāls 2 pārraidīs sociālo reklāmu, lai uzrunātu iespējami plašāku sabiedrību un informētu par iespējām saņemt bezmaksas psiholoģisko palīdzību. Tā skatāma arī interneta resursā Youtube, VBTAI kanālā šeit.

 Uzticības tālrunis 116111 ir bezmaksas tālruņa līnija, zvanot gan no fiksētā, gan mobilā telefona.

 Uzticības tālrunim var zvanīt:

  • darba dienās no plkst.8.00 līdz plkst. 23.00,
  • sestdienās no plkst.8.00 līdz 22.00,
  • svētdienās no plkst.10.00 līdz 22.00.