„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.0 °C
apmācies

Noskaidroti labākie Latvijas pēddziņi!

Konkursā “Eiropas pēdas Latvijā”, kas tika uzsākts 2014. gada septembrī, sīvā cīņā noskaidroti Latvijas labākie pēddziņi. 5.decembrī ES mājā notika skolēnu konkursa fināls, kurā piedalījās 5 labākās Latvijas komandas - Rīgas 15.vidusskola, Liepājas A.Puškina 2.vidusskola, Krāslavas Varavīksnes vidusskola, Daugavpils Valsts ģimnāzija un Daugavpils Krievu vidusskola – licejs. Komandu sniegumu vērtēja promenenta žūrijas komisija – Ministru prezidentes parlamentārais sekretārsRihards Kols, Eiropas Parlamenta deputāts Roberts Zīle, Kultūras ministrijas Sabiedrības integrācijas departamenta direktore Solvita Vēvere, Kultūras ministrijas Sabiedrības integrācijas departamenta Sabiedrības integrācijas un pilsoniskās sabiedrības attīstības nodaļas vadītāja Anita Kleinberga, Eiropas Parlamenta Informācijas biroja Latvijā pārstāve Zane Leitāne, Eiropas Kustības Latvijā prezidents Andris Gobiņš, "Latvijas baltkrievu savienība" valdes locekle Jeļena Lazareva.

Vērtējot komandu sniegumu noskaidrots, ka visčaklāk pēdas meklē un atrod Krāslavā un Daugavpilī, tāpēc konkursa finālā ar vērtīgām balvām – planšetdatoriem un go pro kamerām, apbalvotas 3 Latgales komandas:

1.vieta - Daugavpils Krievu vidusskola – licejs;

2.vieta - Daugavpils Valsts ģimnāzija;

3.vieta - Krāslavas Varavīksnes vidusskola.

Konkursa “Eiropas pēdas Latvijā” mērķis bija radošā, mūsdienīgā un interaktīvā veidā veicināt jauniešu savstarpējo sadarbību, meklējot ES dalībvalstu pēdas Latvijā – kultūrā, vēsturē, zinātnē, arhitektūrā, uzņēmējdarbībā, dabā. Piedaloties konkursā, katra komanda veidoja video par savā pilsētā un novadā redzamajām Eiropas pēdām, kā arī piedalījās erudīcijas konkursā par Eiropas Savienību.

Konkursu organizēja Kultūras  ministrija un Mazākumtautību nevalstisko organizāciju pārstāvju konsultatīvā komiteja, atbalstīja Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā, Eiropas Parlamenta Informācijas birojs un Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sekretariāts.

Sakām lielu paldies visiem konkursa dalībniekiem un aicinām izjust meklēšanas un atrašanas prieku arī ikdienā, uzzinot kādām saitēm Latvija jau izsenis ir saistīta ar Eiropu, tās cilvēkiem un kādas pēdas tie atstājuši Latvijā.