„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.1 °C
apmācies

Pārbrauktuvi pagaidām neslēgs – maksās pilsēta

Latvijas dzelzeceļš ir vienojies ar Daugavpils domi, ka apņemas pagarināt pārbrauktuves Stacijas un Malu ielas krustojumā ekspluatācijas termiņu, līdz tiks pabeigta Kandavas—Smilšu ielas transporta mezgla būvprojekta īstenošana, bet pilsētas dome izskatīs pārbrauktuves uzturēšanas un apkalpošanas finansēšanas jautājumu celtniecības periodā.

Autovadītāju iecienītās pārbrauktuves liktenis tiek lemts jau desmit gadus. Kā viens galvenajiem argumentiem pārbrauktuves slēgšanai tika minēti Ministru kabineta noteikumi, kuros teikts, ka gadījumā, ja virs dzelzceļa sliedēm ir izbūvēts ceļu pārvads, autotransporta kustībai tiek slēgtas visas dzelzceļa pārbrauktuves divu kilometru rādiusā.

Visu rakstu lasiet 9.decembra numurā.

kurā LDz apņemas pagarināt pārbrauktuves ekspluatācijas termiņu, līdz tiks pabeigta Kandavas—Smilšu ielas transporta mezgla būvprojekta īstenošana, bet pilsētas dome izskatīs Stacijas—Malu ielas pārbrauktuves uzturēšanas un apkalpošanas finansēšanas jautājumu celtniecības periodā