„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.1 °C
apmācies

Skrudalienas mežos var apgūt izdzīvošanas pamatus

Daugavpils novada Skrudalienas pagastā Aleksandrs Ivanovs skolēniem un tūristiem māca izdzīvot dabā.

Doma par šo īpašo pakalpojumu Aleksandram radās Tatru kalnos brīdī, kad, sākoties lietum, visas takas, kas faktiski ir ūdens strautu un mazo upīšu gultnes, bija pārplūdušas, un tobrīd bija jāglābj latviešu tūristu grupu. Aleksandram tas izdevās.

Pirms tam viņš indiāņu rezervātā Arizonas štatā ir apguvis izdzīvošanas pamatus, saņēmis ASV Muitas dienesta izdzīvošanas trenera sertifikātu. Kad beidzās dienests Valsts robežsardzē, Aleksandrs kļuva par individuālo komersantu un policijas un robežsardzes darbinieku treneri, tagad viņš apmāca arī tos, kuriem patīk atpūsties dabā.

Cilvēki pie Aleksandra parasti dodas sestdien, svētdien vai atvaļinājuma laikā, vai arī svētku brīvdienās. Skolēnu grupas, ceļotāji tiek sagaidīti pie lielas sarūsējušas mucas Sila ezera krastā. Izrādās, muca ir pārvērsta par mājīga viesu māju. Viņš pastāstīja, ka, sirdī būdams galdnieks, ēdamzāli, dažas viesistabas un pirti ir izveidojis ar koka apdari. Kad atbrauc lielākas grupas, tās uzslien teltis turpat pļavā.

Visu rakstu lasiet 12. decembra numurā.