„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.5 °C
apmācies

„Zieglera mašīnbūves” princips - nevis žēloties, bet meklēt risinājumus

Uzņēmums „Zieglera mašīnbūve” jau gandrīz divdesmit gadus ir viens no lielākajiem darba devējiem ne tikai Daugavpilī, bet arī reģionā. Pašlaik rūpnīcā strādā aptuveni 280 cilvēki. Šogad uzņēmums saņēma „Gada balvu 2014” nominācijā „Tautsaimniecība”.

Par „Zieglera mašīnbūves” attīstības perspektīvām avīzei „Latgales Laiks” pastāstīja valdes locekles Tatjana Morenko un Olga Krušinska. „Mēs varētu žēloties, taču labprātāk meklējam problēmu risinājumus,” tas ir uzņēmuma vadmotīvs.

Uzņēmumam ir divi darbības virzieni – autotehnika un mašīnbūve. Atkarībā no tirgus konjunktūras, tiek variēti ražošanas apjomi vienā vai otrā sektorā.

Komentējot pašreizējo situāciju, O. Krušinska atzīmē, ka rūpnīcā šobrīd nesteidzas ar ražošanas apjomu palielināšanu: „Ir uzdevums uz iekšējo rezervju rēķina palielināt darba ražīgumu. Tikai šāda pieeja ļaus mums izturēt tirgus konkurenci. Blakus ir nopietni konkurenti – Rumānija un Ungārija ar lētu darbaspēku, Čehijā cenas ir augstākas, taču viņiem arī darba ražīgums ir ievērojami augstākas.

Runājot par jauno – tā ir ieiešana Krievijas tirgū, t. sk. arī NVS valstīs, ar savu ražošanu. Pleskavā 2015. gadā tiks atklāta montāžas ražotne „Ziegler RUS”. Mums tā ir jauna pieredze. Pašreizējos apstākļos gribam ieiet tirgū tieši kā ražotājs. Krievijā svarīgas ir inovācijas, bet tas ir milzīgs tirgus, kas saviem spēkiem īsā laikā nespēs saražot nepieciešamos apjomus ar tādu kvalitāti, kā rietumu kompānijām.”

Visu rakstu lasiet 12. decembra numurā.