„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.3 °C
apmācies

Jaunajā gadā Latgalē kursēs visi reisa autobusi

Pēc TV raidītā sižeta par divu reisu slēgšanu Balvu novadā iedzīvotāji arī „Latgales Laikam” jautā, vai Jaunajā gadā Daugavpils, Ilūkstes, Krāslavas, Preiļu un citos Latgales novados kursēs visi reisa autobusi. Latgales plānošanas reģiona Sabiedriskā transporta nodaļas vadītāja Ina Komarova paskaidroja, ka Latgales plānošanas reģions nākamgad neplāno likvidēt reisus Latgalē, kaut arī Autotransporta direkcijas Sabiedriskā transporta padome ir tā, kas no šī gada 1. janvāra ir galvenais lēmējs par pasažieru pārvadājumiem arī plānošanas reģionos un izskata esošo maršrutu nepieciešamību un lietderību.

„Autotransporta direkcijas Sabiedriskā transporta padomes uzdevumā plānošanas reģions ir iesniedzis analīzi par pasažieru pārvadājumiem šī gada pirmajā pusgadā, norādot, kuri reisi nav rentabli. Pašvaldības šo informāciju izvērtē, un aptuveni pēc mēneša iesniegs savus priekšlikumus Latgales plānošanas reģionam,” pastāstīja I. Komarova.

TV sižetā minētie divi maršruti Balvu novadā Sabiedriskā transporta padomes atzinumā bija norādīti kā nerentabli. Taču Balvu novada pašvaldība jau ir noprotestējusi šo reisu slēgšanu. Daudzi nerentabli reisi bija norādīti arī Preiļu novadā, un arī tos tagad analizē pašvaldība. Savukārt Daugavpils reģionā, kur ietilpst Ilūkstes un Daugavpils novadu sabiedriskā transporta tīkls, nerentabli reisi nav uzrādīti.

Visu rakstu lasiet 12. decembra numurā.