„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+1.3 °C
neliels sniegs

Daugavpils teātris mudina ierasties balles kurpēs un vakartērpos

13. decembrī Daugavpils teātra valdes priekšsēdētājs Oļegs Šapošņikovs sadarbības partnerus, darbiniekus un presi iepazīstināja ar jauno foajē interjeru un teātra jauno logo.

Teātrī uzreiz ir pamanāmas zelta krāsas figūras, kas pirmajā brīdī atgādina manekenus. Scenogrāfes un tērpu mākslinieces Agnese Stabiņa un Inga Bermaka, kuras ar teātri sadarbojas kopš pagājušās sezonas, šādi atveidojušas aktiera misiju un spēju atkailināt savu dvēseli. Turklāt foajē ir arī jauns sienu krāsojums un apgaismojums, kā arī ar audumu klāta grīda. O.Šapošņikovs teica, ka ir radīta noskaņa, kas cilvēkus mudinās atnākt balles kurpēs un vakartērpos. Interjers ir tapis ar Daugavpils pilsētas domes atbalstu un ir ieguldīta arī teātra nopelnītā nauda.

Foajē arī top interesanta galerija. Pēc fotogrāfes un baleta trupas dalībnieces Džeinas Saulītes un aktiera Egila Viļumova ierosinājuma aktieru fotogrāfijas, kurās viņi ir iemūžināti visā augumā kādā no lomām, ir nodrukātas uz kartona.

Logo autors Anatolijs Vjalihs pastāstīja, ka viņš tajā ir atveidojis Vienības namu, kolonnas, kas rotā teātra ārdurvis, Daugavpils teātra abreviatūru DT un priekškaru.

Visu rakstu lasiet 16. decembra numurā.