„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.2 °C
apmācies

Anna Kudeiko atzinās mīlestībā Vabolei

Vabolē, Skrindu dzimtas muzejā novadniece Anna Kudeiko, kura šobrīd ir iesakņojusies Ogrē, iepazīstināja ar savu grāmatu „Vabole laiku loku atmiņās”.

„Grāmata ir veltīta manai mīļajai Vabolei un mīļiem cilvēkiem,” atzinās autore. Viņas stāstījums par bērnu dienām, skolas gaitām, pirmo mīlestību, arī mīļo cilvēku deportācijām atgādināja tikko no ziemas sasaluma pamodušos strautu -- tas bija dzīvs, sirsnīgs, bagāts. Grāmatas nodaļu nosaukumi - „Vectētiņa sapnis”, „Mans krustēvs”, „Atmiņas par Kalupi” - pasaka priekšā, par ko autore stāstīs turpmākajās lappusēs. Anna Kudeiko daudz stāsta arī par pašdarbības kolektīviem, kuros ir dziedājusi. Ināra Mukāne, Daugavpils novada domes Kuktūras pārvaldes vadītāja, iepazinusies ar grāmatu, atzina, ka tas ir eseju valodā rakstīts vēstījums par savas dzimtas ļaudīm. Grāmata ir ilustrēta ar daudzām fotogrāfijām.

Tās iznākšanu atbalstīja daudzi, tostarp Daugavpils novada pašvaldība, un A. Kudeiko viņiem dāvināja savu grāmatu.

Visu rakstu lasiet 19. decembra numurā.