„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-1.2 °C
nedaudz mākoņains

Ilona Bagele ļaujas dzīvei, mūzikai un Ziemassvētkiem

Operdziedātājas Ilonas Bageles ģimenē šis gads bijis ļoti jauks, jo pasaulē nācis dēliņš Raimonds, kurš šajos Ziemassvētkos pirmo reizi ieraudzīs krāšņi izrotātu eglīti un sagaidīs atnākam Salatēti. Šajos svētkos Ilona sarūpējusi dāvanas ne tikai savai saimei, bet arī mūzikas cienītājiem, kurus vedīs aizraujošā muzikālā ceļojumā pāri visiem kontinentiem, ļaujot izbaudīt pasaules skaistākos Ziemassvētku skaņdarbus un citas melodijas - 26. decembrī plkst. 18.30 Daugavpils teātrī notiks koncerts „Ceļojums uz Ziemassvētkiem”

Ilona atzīst, ka cenšas izbaudīt jauno māmiņu atvaļinājumu, taču tā īsti bez dziedāšanas arī nevar iztikt. Tā kā operdziedātāja nedrīkst zaudēt muzikālo formu, balsi viņa vingrina pastāvīgi un aktīvi piedalās skatuves dzīvē. Novembra beigās Viļņas Universitātes 70 gadu jubilejā Ilona sniedza koncertu, kas bija Daugavpils Universitātes muzikālais apsveikums kolēģiem. Viņa strādā ar jaunajiem Daugavpils Universitātes vokālistiem, piedalās Daugavpils teātra uzvedumā „Īsa pamācība mīlēšanā” un Latvijas Nacionālās operas koncertuzvedumā „Mūzikas skaņas”. Lai arī Ziemassvētku laiks ir piesātināts ar koncertiem, Ilona cenšas pēc iespējas vairāk būt kopā ar saviem mīļajiem. Viņas pareizticīgo un vecticībnieku ģimenei šie vienmēr esot dubulti svētki. Arī šogad mājās kopīgi saposuši eglīti, bet mazajam Raimondam - sagādāts rūķīša tērps

Savu ikdienu Ilona cenšas stingri plānot, atvēlot noteiktu laiku darbam, ģimenei un atpūtai, jo citādi nemaz neesot iespējams visu pagūt. Viņa atklāj, ka esot ļoti konservatīva krūts barošanas piekritēja, tāpēc neviens darbs nevarot būt par šķērsli mazuļa kārtējai ēdienreizei. Tas ir viens no iemesliem, kāpēc Raimonds ir klāt visos mammas koncertos. Iespējams, tieši ar mātes pienu abi dēli saņem kādu daļiņu savas mammas talanta. Māris pērn pabeidza Daugavpils mūzikas vidusskolas sitamo instrumentu nodaļu un turpina mācīties.

Visu rakstu lasiet 23. decembra numurā.