„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.7 °C
apmācies

Jaunā gada sākumā skanēs sudraba zvani

No 8. līdz 11. janvārim Daugavpilī notiks XI starptautiskais garīgās mūzikas festivāls „Sudraba zvani”.

Šogad tiek gaidīti divi tūkstoši dalībnieku (vairāk nekā 60 kolektīvi) no deviņām valstīm – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas, Dānijas, Somijas, Ungārijas un Polijas. Pirmo reizi šogad notiks ne tikai koru, bet arī ansambļu konkurss. Savukārt S. Broka Daugavpils mūzikas vidusskola pirmo reizi organizē jauno izpildītāju Ziemassvētku dziesmu konkursu. Tajā piedalīsies aptuveni 100 dalībnieki vecumā līdz 16 gadiem.

Piektdien, 9. janvārī, notiks festivāla atklāšana. Visa sestdiena būs konkursantu rīcībā, šajā dienā no rīta līdz vakaram kolektīvi sacentīsies dažādās kategorijās un cīnīsies par festivāla galvenajām balvām. Šogad, izņemot tradicionālās kategorijas, būs arī garīgā mūzika, kolektīvi, kuri izpilda pareizticīgo, vecticībnieku, katoļu dziesmas, gospeļus utt. Rezultātus un lielās balvas ieguvējus plašai publikai paziņos noslēguma koncertā svētdien, 11.janvārī.

No Daugavpils konkursā piedalīsies vietējais gospeļkoris, 3. vidusskolas bērnu koris (1.—5. klase), koris „Nojauta” (13. vidusskola), mūzikas vidusskolas meiteņu ansamblis, kordiriģēšanas nodaļas ansamblis un koris.