„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.5 °C
apmācies

Mājas kopējam jumtam jāsatuvina iedzīvotāju intereses

Uzlabot dzīvi ir nolēmuši trīsstāvu mājas iedzīvotāji Kalkūnos, Ķieģeļu ielā 10 savas mājas vecākās Irinas Gorkinas vadībā (mājā ir 27 dzīvokļi). Siltumenerģijas tarifiem Kalkūnes pagastā ir slikta slava. Vairākus  gadus katru apkures sezonu iedzīvotāji gaida ar bažām un sirdssāpēm, jo atkal būs jāšķiras no iespaidīgām summām.

Dome grib, lai iedzīvotāji būtu aktīvāki un paši uzņemtos atbildību par savu mājokli, jo šajā gadījumā iniciatīva netiks sodīta, bet gan atalgota ar rēķinu samazinājumu, turklāt projām būs arī „svešais” saimnieks. Savukārt iedzīvotājus ir grūti iekustināt, gadījumus, kad viņi uzņemas mājas apsaimniekošanas pienākumus, var saskaitīt uz pirkstiem. Pirms dažiem gadiem Kalkūnē gandrīz nebija māju vecāko, tagad cilvēki sāk pamazām ievēlēt viņus, lai gan atrast šādu cilvēku ir visai sarežģīti.

Ķieģeļu ielas 10. namam gandrīz man komunālo maksājumu parādu, tai ir uzkrājumu fonds – ne visas daudzdzīvokļu mājas ar to var lepoties. Protams, ir tukši dzīvokļi, daudz pensionāru, tāpat kā visur. Taču vairākumam iedzīvotāju ir sirsnīgas kaimiņattiecības, bet tā jau ir liels panākums ceļā uz mērķi.

Visu rakstu lasiet 6. janvāra numurā.