„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

Juris Viļums: „Ja tauta vēlēs promaskavisku prezidentu, tā būs tās griba”

Jurim Viļumam aiz muguras 11. Saeima un priekšā nu jau nepilni četri darba gadi jaunajā – 12.Saeimā, kurā viņš ievēlēts no Reģionu apvienības, savukārt iepriekšējā Saeimā viņš pārstāvēja Zatlera Reformu partiju. Viņš ir noskaņots iesaistīt politikā vairāk jaunatnes un nodod viņiem paša gūto pieredzi. Tuvākajā laikā iecerēts palīdzēt Rēzeknes Augstskolai īstenot ieceri par maģistra programmu robežsardzes jomā, kas nesakārtotās likumdošanas dēļ esot pusgadu iekavējusies. Par savu prioritāti J.Viļums uzskata reģionu problēmas.

J. Viļums uzsver nepieciešamību attīstīt reģionus, viens no risinājumiem būtu deleģēt tiem daļu valsts funkciju, piemēram, decentralizēt valsts iestādes un ministrijas, padarot tās pieejamākas pašvaldībām un tādējādi arī radot reģionos jaunas darba vietas. Lai gan pirmsvēlēšanu laikā deputātu kandidātiem patika parunāt par ministriju decentralizāciju, šis jautājums, šķiet, atkal aizmirsts, jo pašiem valstsvīriem tā ir ērtāk.

Šā gada jūnijā notiks Valsts prezidenta vēlēšanas, kurās arī šoreiz prezidentu izraudzīsies Saeima. Latvijas Reģionu apvienība atbalsta domu par tautas vēlētu prezidentu, taču J. Viļums uzskata, ka tas varētu notikt ne agrāk kā 2019. gada prezidenta vēlēšanās. Viņš paļaujas uz iedzīvotāju izvēli: „Ja neuzticēšos tautai, tad ko es te vispār daru? Ja balsos par promaskavisku kandidatūru, tā būs tautas griba, pret ko nevaru iebilst.” 

Visu rakstu lasiet 9. janvāra numurā.