„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.9 °C
neliels lietus

Latgales amatniekiem izveidots savs veikaliņš internetā

Latgales amatniekiem gads sācies ar labu ziņu, jo savu saražoto produkciju viņi turpmāk varēs realizēt ne tikai tirdziņos, bet arī internetā. Šajā nolūkā gada nogalē darbu uzsācis jauns interneta veikals www.laby.co, kas izveidots pārrobežu projekta rezultātā. Projekta iniciators, nodibinājuma „Verus” vadītājs Miks Balodis gada nogalē tikās ar amatniekiem Daugavpilī, lai stāstītu par jaunajām iespējām un veikala darbību. Nodibinājums „Verus” sadarbībā ar partneriem Baltkrievijā „Darba devēju un uzņēmēju asociācija” programmas „Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instruments 2007 – 2013 pārrobežu sadarbības programma” ietvaros īstenojis 198 000 eiro vērtu projektu „Mājās pašnodarbināto personu iespēju veicināšana”, kuram finansējumu 90% apmērā piešķīrusi Eiropas Savienība.

Miks Balodis ievērojis, ka tieši Latgalē amatniekiem ir visgrūtāk pārdot savus izstrādājumus, arī cenas te esot krietni zemākas nekā citviet valstī. Viņaprāt, amatniekiem ir jātiecas iekarot ne tikai Latvijas, bet arī kaimiņvalstu un visas Eiropas tirgu, tāpēc pirms nepilna gada arī esot radusies doma par šādu interneta veikalu. Sākumā gan viss negājis gludi, projekta īstenošanas gaitā sastapies ar dažādām grūtībām, piemēram, par apmaksas sistēmu u.c., taču izdevies visu atrisināt.

M.Balodis uzsver, ka veikaliņa lietošana pašiem amatniekiem ir pilnīgi bez maksas, jo tas ir ES projekts. Lai sāktu tajā darboties, ikvienam amatniekam ir jāreģistrējas mājaslapā un jāizveido savs neliels veikaliņš, kurā jāievieto informācija par piedāvāto preci.

Visu rakstu lasiet 9. janvāra numurā.