„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.5 °C
apmācies

Briesmīgais trollis ir mīļāks par princesi

Slaidā, trauslā meitene ar lietuviešu akcentu vienmēr ir sapņojusi tēlot uz skatuves. Kabarē dziedātāja „Tumšajās alejās”, Ņina Zarečnaja Čehova „Kaijā”, eksperimentāla uzstāšanās teātra festivālā „Telpa 2014” – tas ir jaunās aktrises Jovitas Baļčunaites lomu saraksts Daugavpils teātrī, kas, visdrīzāk, vēl tiks papildināts.

"Es strādāju Viļņas teātrī „Domino”, kur Oļegs Šapošņikovs iestudēja izrādi „Sin City”. Viens no tēliem tajā bija maza meitene, tolaik es mācījos otrajā vai trešajā kursā, un teātra direktors mani uzaicināja. Tādējādi satikāmies ar Oļegu, bet viņš uzaicināja uz Daugavpils teātri. Piekritu uzreiz, jo tā ir cita pieredze, cita valsts, domāju, ka pilnveidošu krievu valodas prasmes. Kad atbraucu uz Daugavpili un sāku mēģināt, Oļegs teica, ka neko nevarot saprast, bet pamazām sāka izdoties labāk," stāsta Jovita.

Par to, kā atšķiras publika Lietuvā un Latvijā, Jovita stāsta, ka Daugavpilī skatītāji ir atturīgi, viņi nav tik ļoti izlutināti, taču spēlēt viņiem – tā ir lieliska sajūta, jo redzams, ka cilvēki izrāda patiesu interesi. Lietuvas publika ir „piekasīgāka”, tai ir izvēle, ko apmeklēt. 

Lietuvas mūzikas un teātra akadēmijā meitenei gribēja dot tikai princešu un feju lomas. "Bet man tās nepatīk. Iestudēja bērnu izrādi, gribēja dot princeses lomu, bet es kategoriski atteicos. Vēl bija briesmīgs trollis, to es izvēlējos labprāt.Interesantāk strādāt ar raksturlomām. Fejas un princeses ir jaukas, bet trollis ir pavisam kas cits, gluži kā Rubika kubs, aizraujošs," saka aktrise.

Visu rakstu lasiet 9. janvāra numurā.