„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.4 °C
nedaudz mākoņains

Skolas gatavojas nākamo pirmklasnieku reģistrācijai

Tuvojas laiks, kad vecāki, kuru bērni šogad rudenī pošas uz pirmo klasi, sāks pieteikt savus bērnus Daugavpils pilsētas vispārējās izglītības iestādēs. Izglītības pārvalde jau ir paziņojusi izglītības iestādēm atveramo 1.klašu skolēnu un komplektu skaitu, un, tāpat kā 2014./2015.mācību gadā, skolas gatavas uzņemt 1140 jaunus skolēnus. Nākamo pirmklasnieku reģistrācija sāksies 2015.gada 2.februārī plkst.8.00. un ilgs līdz š.g. 27.februāra plkst.16.00, bet papildu reģistrācija būs iespējama pat līdz 2015.gada 31.augustam.

Atgādinām, ka vecāki (aizbildņi) var pieteikt bērnu mācībām izglītības iestādes (turpmāk tekstā – izglītības iestāde) 1.klasē tajā kalendārajā gadā, kad bērnam aprit 7 gadi, tātad pirmajā klasē 2015./2016.mācību gadam tiks uzņemti tie bērni, kuri dzimuši 2008.gadā. Atkarībā no veselības stāvokļa un psiholoģiskās sagatavotības, bērns var sākt pamatizglītības ieguvi arī vienu gadu agrāk vai vienu gadu vēlāk.

Arī šoreiz vecāki varēs reģistrēt nākamo pirmklasnieku gan klātienē, izglītības iestādē iesniedzot iesniegumu un uzrādot bērna dzimšanas apliecību un vecāka personību apliecinošu dokumentu, gan arī iesūtot uz iestādes oficiālo elektronisko pastu ar drošu elektronisko parakstu parakstītu iesniegumu un tam pievienojot šādu dokumentu kopijas: bērna dzimšanas apliecība, vecāka personību apliecinošs dokuments. Elektroniskā pieteikuma iespēju 2014.gada februārī izmantoja gandrīz 50 vecāki, un šogad šis skaits varētu pieaugt. Elektroniskās reģistrācijas iespējas izmantojot, vecākiem gan jāielāgo, ka reģistrēti tiks tikai tie iesniegumi, kas iestādes elektroniskajā pastā ienāks ne agrāk kā 2015.gada 2.februāra plkst.8.00.

Tiks saglabāta arī kārtība, ka bērns kā nākamais pirmklasnieks var tikt reģistrēts tikai vienā izglītības iestādē.

Veicot 1.klašu komplektāciju, priekšrocības tikt uzņemtiem pirmajiem ir bērniem, kuriem izglītības iestādē mācās brāļi vai māsas, otrkārt, priekšrocības saņem izglītības iestādē strādājošo darbinieku bērni, turklāt, ja šīs priekšrocības netiek izmantotas līdz 2015.gada 16.martam, tās tiek zaudētas.

Ne vēlāk kā līdz 2015.gada 16.martam katrs vecāks no skolas saņems rakstisku paziņojumu par uzņemšanas 1.klasē rezultātiem.

Aicinām vecākus līdz 2.februārim atlikušajā laikā rūpīgi izvērtēt Daugavpils pilsētas vispārējās izglītības iestāžu piedāvātās izglītības programmas un izvēlēties savai ģimenei un mazajam pirmklasniekam piemērotāko!

 

Pilns „Kārtības, kādā bērni tiek uzņemti 1.klasē Daugavpils pilsētas vispārējās izglītības iestādēs 2015./2016.mācību gadā” teksts pieejams Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes mājas lapā www.izglitiba.daugavpils.lv