„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.7 °C
neliels lietus

Parakstītas vienošanās par svarīgiem Daugavpils projektiem

Satiksmes ministra Anrija Matīsa vizīte Daugavpilī sākās, kad vēl bija tumšs. 9.janvārī pirms tikšanās pilsētas domē ar Latgales pašvaldību vadītājiem viņš paspēja apskatīt pilsētas dzelzceļa mezglus.

Kopā ar ministru Daugavpilī ieradās ministrijas pakļautībā esošo struktūru pārstāvji – uzņēmuma „Latvijas dzelzceļš” prezidents Uģis Magonis, VAS „Latvijas autoceļu uzturētājs” valdes priekšsēdētājs Vladimirs Kononovs, AS „Pasažieru vilciens” valdes priekšsēdētājs Andris Lubāns, VAS „Latvijas valsts ceļi” valdes loceklis Edgars Strods, Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Kaspars Ozoliņš, kā arī Latvijas dzelzceļnieku arodbiedrības priekšsēdētājs Savelijs Semjonovs.

Delegācijas vizītes laikā ministrija un pašvaldība parakstīja trīs vienošanās par sadarbību Daugavpils projektu īstenošanā. Domes priekšsēdētājs tos nosauca par vēsturiskiem un prioritāriem nākamo 6—7 gadu laikā. Tas ir Daugavpils lidostas attīstības projekts, Smilšu—Kandavas ielas transporta mezgla celtniecība virs dzelzceļa sliedēm un sabiedriskā transporta attīstības projekts – jaunu tramvaja sliežu ierīkošana un jaunu tramvaju iegāde.

U. Magonis paziņoja, ka tuvākajā nākotnē Daugavpilī ieplānots vagonu parka, šķirošanas stacijas remonts. Stacijas ēkas pagaidām nav šajā sarakstā, lai gan šis jautājums laiku pa laikam tiek aktualizēts.

Visu rakstu lasiet 13. janvāra numurā.